Αγορές

Με θετικό πρόσημο το χρηματιστήριο -Ισχυρές προσδοκίες


Η περιοχή των 1.400 μονάδων του ΓΔ και τα υψηλά 13τίας αποδεικνύονται κομβικό σημείο για την πορεία του ΧΑ, που βρίσκεται σε ανοδική τροχιά τους τελευταίους 4 μήνες και δείχνει ότι διατηρεί τη δυναμική του.

Αναλυτές και διαχειριστές χαρτοφυλακίων αισιοδοξούν και η αγορά  μέχρι στιγμής τους δικαιώνει. Με αργά βήματα και με ενδοσυνεδριακές μικροδιορθώσεις οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες κερδίζουν έδαφος, δίνοντας "υποσχέσεις" για υψηλότερες επιδόσεις και αποδόσεις.

Μεταβλητότητα επικρατεί στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης και οι βασικοί δείκτες κινούνται με θετικό πρόσημο, ενώ η συναλλακτική κίνηση είναι μάλλον υποτονική. Η αγορά βρίσκεται αυτή την εβδομάδα μπροστά σε ειδήσεις και γεγονότα που μπορεί να επηρεάσουν το ψυχολογικό κλίμα, αλλά και τις επιλογές και τη στάση ισχυρών χαρτοφυλακίων.

Στο επίκεντρο της προσοχής βρίσκεται η Τρ. Πειραιώς, ενόψει placement μετοχών της που κατέχει το ΤΧΣ και εν αναμονή των ετήσιων αποτελεσμάτων που θα ανακοινώσει την Τετάρτη, μετά το πέρας της συνεδρίασης. Σημαντική είδηση για τα μεγάλα διεθνή χαρτοφυλάκια και τα αποτελέσματα που θα ανακοινώσει η Coca-Cola HBC την Τετάρτη,  πριν από τη συνεδρίαση.

Αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων και κινητικότητα στο ταμπλό της υψηλής κεφαλαιοποίησης αναμένεται ότι θα προκαλέσει τις επόμενες μέρες η ένταξη της μετοχής του Αεροδρομίου (ΔΑΑ) στον δείκτη FTSE 25 - και ενδεχομένως στον MSCI Small Cap.
Αντίθετα, δεν αναμένεται σημαντική επίδραση από την τακτική τριμηνιαία αναθεώρηση του δείκτη MSCI Greece Standard Index, καθώς δεν πρόκειται να γίνουν αλλαγές στη σύνθεση του

Μάλλον "ουδέτερη" η εικόνα στις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, με τον DAX στο +0,25% και τον FT-100 ναυποχωρεί κατά 0,20%.

Ανακάμπτουν τα ομόλογα της Ευρωζώνης, που είχαν βρεθεί σε δίνη πιέσεων την Πέμπτη-Παρασκευή. Περίπου 6 μονάδες βάσης υποχωρεί η απόδοση του ελληνικού 10ετούς.

Μετοχές και δείκτες

Στο ΧΑ η συνεδρίαση ξεκίνησε με οριακές μεταβολές και εναλλαγές προσήμων. Στη συνέχεια οι βασικοί δείκτες κινούνται πλαγιοανοδικά.

Ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται τώρα στις 1.402,5 μονάδες, με οριακή άνοδο +0,10%.,έχοντας σημειώσει υψηλό +0,45% στις 1.407,25.

 Ο FTASE25 της μεγάλης κεφαλαιοποίησης κερδίζει 0,17% στις 3.413,9 μονάδες. Κατά 0,38% ενισχύεται ο FT40Μ των mid caps.

Ο τραπεζικός δείκτης πήγε μέχρι +0,84% και τώρα κερδίζει 0,57%.Στην πρώτη θέση η Attica Bank με +3,1%. Ακολουθούν Εurobank και Εθνική +0,8%, Πειραιώς +0,6%, Alpha +0,3%. Στο κόκκινο Τρ. Ελλάδος -1,1% και Optima -0,8%.

Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips ΕλβαλΧαλκόρ +1,7%,  ΕΛΠΕ +0,8%, Coca-Cola και ΟΠΑΠ +0,4%.

Τις μεγαλύτερες απώλειες  καταγράφουν οι Autohellas -1,9%, Cenergy -1,5%, Τιτάν -1%, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Ελλάκτωρ -0,6%.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα