Αγορές

Με θετικό πρόσημο η Wall Street, στο επίκεντρο Fed και παγκόσμιο εμπόριο


Ήπια άνοδος συντελείται λίγο μετά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης στην Wall Street, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στις εξελίξεις γύρω από το παγκόσμιο εμπόριο. Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχωρεί τρεις μονάδες βάσης, στο 2,66%.

Την ίδια ώρα, έντονο είναι το ενδιαφέρον και για τα επόμενα βήματα της Fed, τον ρυθμό αύξηση των επιτοκίων και την νομισματική πολιτική συνολικά.

Την ίδια ώρα βέβαια, συζητήσεις γίνονται και στο μέτωπο Ουάσινγκτον - Βρυξελλών: Ευρωπαϊκή Ενωση και Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις αυτό το Σάββατο, για να μετριάσει τις επιπτώσεις των πολύ υψηλών δασμών που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ στα ευρωπαικά προϊόντα.

Η Γερμανία θέλε περιορίσει τις επιπτώσεις στην οικονομία της από ενδεχόμενη κάμψη των εξαγωγών της προς τις ΗΠΑ, ενώ η Γαλλία φοβάται ότι αν μείνει ανοιχτό το θέμα των εμπορικών σχέσεων με ΗΠΑ, μπορεί να ληφθούν πρόσθετα μέτρα εμπορικού προστατευτισμού από την Ουάσιγκτον.

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η συμφωνία επιβεβαιώνει την συνεργασία Γαλλίας- Γερμανίας και  την σφυρηλάτηση της ευρωπαικής ενότητας. Η συμφωνία θα καθυστερήσει εξαιτίας των αντιρρήσεων της Ισπανίας και του Βελγίου, οι οποίες σχετίζονται με τα δικά τους ζητήματα που έχουν με τις εμπορικές συμφωνίες.

Μεγάλες είναι οι απώλειες για την Kraft Heinz καθώς έντονες είναι οι πιέσεις από τα αρνητικά μεγέθη, τις προβλέψεις σε συνδυασμό με το γεγονός ότι έλαβε κλήτευση από την SEC για λογιστικά ζητήματα.

Αυτή την ώρα, κέρδη 1,30% σημειώνει το συμβόλαιο του αργού πετρελαίου στα 57,70 δολ. το βαρέλι. Μικρά κέρδη 0,30% στα 1,332 δολ. η ουγγιά για τον χρυσό.

  • Dow Jones +0,45%
  • Nasdaq +0,45%
  • S&P500 +0,35%

 

 

Διαβάστε επίσης