Αγορές

Με θετικά πρόσημα οι ευρωπαϊκές αγορές


Διορθώνουν σήμερα μετά τη χθεσινή βουτιά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Οι επενδυτές παρακολουθούν τα οικονομικά στοιχεία στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού καθώς και τις εξελίξεις στην αμερικανο-κινεζική εμπορική διένεξη.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται κατά  0,6%, στο Παρίσι ο CAC κερδίζει 0,7%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει κέρδη 0,6%, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης κινείται ανοδικά κατά 0,3%.

Στον ευρωπαϊκό νότο θετικά πρόσημα έχουν, ο ΜΙΒ στο Μιλάνο 0,7% και ο ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη με 0,6%.

Εξάλλου οι εξελίξεις στον ΟΠΕΚ και στη Γερμανία θα επηρεάσουν τις αγορές. Σημειώνεται ότι χωρίς συμφωνία για περικοπές στην παραγωγή ολοκληρώθηκε χθες η πρώτη μέρα συνεδρίασης του Οργανισμού Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (ΟΠΕΚ), για πρώτη φορά στα τελευταία πέντε χρόνια, καθώς η Ρωσία αρνείται μέχρι στιγμής να δεσμευτεί σε μεγάλη μείωση που ζητά η Σαουδική Αραβία. Σύμφωνα με το Bloomberg, ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, Khalid Al-Falih, σημείωσε ότι δεν είναι σίγουρος για συμφωνία κατά τη δεύτερη μέρα των διαπραγματεύσεων σήμερα. Αλλά και εκλογή του αντικαταστάτη της Μέρκελ στη προεδρία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) είναι στις βασικές ειδήσεις της ημέρας.

Διαβάστε επίσης