TECHin

Με μηνιαία χρέωση η επαλήθευση λογαριασμών Facebook και Instagram (και) στις ΗΠΑ


Τελειώνει το "δωρεάν" στα social media;

Η επαλήθευση των λογαριασμών Instagram και Facebook δεν είναι πλέον δωρεάν (ούτε) στις ΗΠΑ. Η Meta λάνσαρε το Meta Verified, μια συνδρομητική υπηρεσία που επιτρέπει στους χρήστες να προσθέτουν το πολυπόθητο μπλε σημαδάκι "τσεκ" στους λογαριασμούς τους στο Instagram και στο Facebook. Το Meta Verified παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία τον περασμένο μήνα και τώρα κυκλοφορεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η υπηρεσία Meta Verified θα έχει κόστος για τους χρήστες, με μηνιαία χρέωση 11,99 $ στο διαδίκτυο και 14,99 $ σε κινητά. Σε αντάλλαγμα, οι χρήστες θα λάβουν ένα σήμα που επιβεβαιώνει ότι ο λογαριασμός τους έχει επαληθευτεί, προληπτική προστασία πλαστοπροσωπίας, για να αποτρέπει άλλους να προσποιηθούν ότι είναι αυτοί και άμεση πρόσβαση στην υποστήριξη πελατών.

Για να εγγραφούν στη συνδρομητική υπηρεσία, οι χρήστες μπορούν να εγγραφούν στη λίστα αναμονής online. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες απαιτήσεις που πρέπει να πληρούνται πριν εγκριθούν για το Meta Verified. Πρώτον, οι χρήστες πρέπει να είναι τουλάχιστον 18 ετών. Δεύτερον, πρέπει να ολοκληρώσουν τη διαδικασία επαλήθευσης, η οποία περιλαμβάνει την παροχή μιας κρατικής ταυτότητας με φωτογραφία για την επιβεβαίωση της ταυτότητάς τους. Τέλος, απαιτείται επίσης έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων για πρόσθετη ασφάλεια.

Μόλις εγκριθούν για το Meta Verified, οι συνδρομητές θα έχουν ορισμένους περιορισμούς στον λογαριασμό τους. Δεν θα μπορούν να αλλάξουν το όνομα του προφίλ τους, τη φωτογραφία, το όνομα χρήστη ή την ημερομηνία γέννησής τους, εκτός εάν είναι πρόθυμοι να ολοκληρώσουν ξανά τη διαδικασία επαλήθευσης. Αυτό διασφαλίζει ότι η επαληθευμένη κατάστασή τους παραμένει ακριβής και ενημερωμένη.

Ανακοινώνοντας την κυκλοφορία του Meta Verified, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Meta, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, δήλωσε: «Μπορείτε να αποκτήσετε ένα σήμα, προληπτική προστασία πλαστοπροσωπίας και άμεση πρόσβαση στην υποστήριξη πελατών». Αυτή η υπηρεσία έχει σχεδιαστεί για να παρέχει πρόσθετη ασφάλεια και ηρεμία στους χρήστες που θέλουν να διασφαλίσουν ότι οι λογαριασμοί τους επαληθεύονται και προστατεύονται.

Η νέα συνδρομητική υπηρεσία περιλαμβάνει αυτοκόλλητα για Facebook και Instagram Stories, Facebook Reels και 100 μηνιαία αστέρια για την υποστήριξη άλλων δημιουργών. Σύμφωνα με το TechCrunch, η Meta είπε ότι έλαβε θετικά σχόλια κατά την αρχική δοκιμή στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, αλλά ορισμένοι συνδρομητές βρήκαν την προσφορά μπερδεμένη.

Η Meta σχεδιάζει να εξερευνήσει περαιτέρω την προσφορά πριν την επεκτείνει πέρα από αυτές τις χώρες. Το Meta Verified στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία παρέχει αυξημένη ορατότητα και προσέγγιση χρηστών στην αναζήτηση, τα σχόλια και τις προτάσεις.

Η νέα προσφορά Meta Verified είναι παρόμοια με τη στρατηγική του Elon Musk. Το Twitter εισήγαγε επαλήθευση επί πληρωμή για 8 $ το μήνα μέσω της ανανεωμένης συνδρομητικής υπηρεσίας Blue, αφότου ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla απέκτησε το κοινωνικό δίκτυο το περασμένο φθινόπωρο.

Ωστόσο, σε αντίθεση με το Twitter, οι χρήστες του Facebook και του Instagram που έχουν ήδη επαληθευτεί δεν θα χρειαστεί να πληρώσουν για την επαλήθευση τους.

Ο Μασκ υποσχέθηκε να εξαλείψει τα σήματα επαλήθευσης παλαιού τύπου, αλλά δεν το έχει κάνει ακόμη. Προηγουμένως, μόνο δημόσια πρόσωπα όπως πολιτικοί, ηθοποιοί, μουσικοί, αθλητές και δημοσιογράφοι ήταν επιλέξιμοι για μπλε σημάδια επιλογής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Μασκ αντιτίθεται σε αυτήν την ιδέα, υποστηρίζοντας ότι όλοι πρέπει να είναι επιλέξιμοι για μπλε σημάδια επιλογής.

Η Meta προσφέρει τις περισσότερες από τις υπηρεσίες της δωρεάν από την ίδρυσή της, αλλά φαίνεται ότι αυτό δεν ισχύει πλέον. Μαζί με το Twitter, άλλες εταιρείες όπως η Snap έχουν εισαγάγει υπηρεσίες συνδρομής, μετατρέποντας εκατομμύρια χρήστες σε πελάτες επί πληρωμή.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις