Επιχειρήσεις

Η ΦΑΓΕ 4πλασίασε τα κέρδη της με μεγάλες ανατιμήσεις


Ο υψηλός πληθωρισμός αποδεικνύεται εξαιρετικά ευνοϊκό περιβάλλον για την γαλακτοβιομηχανία ΦΑΓΕ, η οποία κατόρθωσε να τετραπλασιάσει τα κέρδη της κατά το φετινό τρίμηνο, προχωρώντας σε μεγάλες ανατιμήσεις.

Αν και οι πωλήσεις της  μειώθηκαν σε όγκο σε όλες τις αγορές όπου δραστηριοποιείται, ο ενοποιημένος τζίρος αυξήθηκε λόγω των ανατιμήσεων και τα περιθώρια κέρδους διευρύνθηκαν εντυπωσιακά.

Οπως ανακοίνωσε ο ελληνικών συμφερόντων όμιλος ο οποίος δραστηριοποιείται επίσης σε ΗΠΑ, Μ. Βρετανία και Ιταλία, οι συνολικές πωλήσεις του μειώθηκαν κατά 6,9% σε όγκο, αλλά ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του αυξήθηκε κατά 6,8% και ανήλθε σε 147,5 εκατ. δολάρια. Αυτό οφείλεται κυρίως στην αύξηση της μέσης καθαρής τιμής πώλησης των προϊόντων του κατά 15,5%, ενώ το κόστος προμήθειας γάλακτος μειώθηκε.

Τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 27,1 εκατ. δολάρια κατά το πρώτο φετινό τρίμηνο, από 6,6 εκατ. δολ. στο αντίστοιχο περυσινό.

Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 20,8 εκατ. δολάρια από 5,4 εκατ. στο πρώτο τρίμηνο του 2022.

Στην Ελλάδα οι πωλήσεις του ομίλου μειώθηκαν κατά 15,8% σε όγκο, αλλά σε τζίρο η κάμψη ήταν μόλις 0,5%. Στις ΗΠΑ ήταν μειωμένες κατά 3,3% σε όγκο, ενώ σε αξία  ήταν +9,,7%.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις