Ελλάδα

Με Κουντουρά - Κόκκαλη τα εγκαίνια ελληνικού περιπτέρου στην Σαγκάη


Μια σημαντική πρωτοβουλία του Hellenic Trade Council

Την ώρα που κορυφώνεται η αγωνία στη Βουλή για την ολοκλήρωση της διαδικασίας της ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, η Έλενα Κουντουρά με τον Βασίλη Κόκκαλη βρίσκονταν στην Κίνα για να εγκαινιάσουν το μόνιμο ελληνικό περίπτερο της Ελλάδας, στη Ζώνη Ελεύθερου Εμπορίου της Σαγκάης.

Η απουσία τους ήταν γνωστή άλλωστε...και δεν έμεινε ασχολίαστη από τον "εκρηκτικό" Πάνο Καμμένο στον λόγο του, με αφορμή τις πρόσφατες ραγδαίες εξελίξεις στο εσωτερικό του κόμματος του και το εγχώριο πολιτικό σκηνικό...

Επί της ουσίας τώρα, με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα εγκαίνια του ελληνικού περιπτέρου που σχεδιάστηκε με γνώμονα την ευρύτερη προβολή της Ελλάδας στην Κίνα. Τέθηκε σε λειτουργία από το Hellenic Trade Council και τη Shanghai Amber Harvest International Trade Co., Ltd., με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη των εμπορικών δεσμών της Ελλάδας με την Κίνα και την ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών στους τομείς της ανάπτυξης, του τουρισμού, του αθλητισμού, των επενδύσεων, των τεχνολογικών καινοτομιών, της διαχείρισης αποβλήτων και της εξαγωγής αγροτικών προϊόντων.

Για τα επόμενα δέκα χρόνια, εντός του Ελληνικού Περιπτέρου θα διατίθεται, χωρίς κόστος, μόνιμος εκθεσιακός χώρος στον ΕΟΤ για την προβολή και προώθηση της Ελλάδας και του ελληνικού τουρισμού.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων, υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ ιδιωτικών και κρατικών εταιρειών της Κίνας και τo Hellenic Trade Council για την προώθηση του σχεδίου "One Belt One Road" που προωθεί η κινεζική ηγεσία.  

Αξίζει να σημειωθεί πως μία από τις πολύ σημαντικές συμφωνίες που υπεγράφησαν αφορά στην αεροπορική σύνδεση Ελλάδας Κίνας, μέσω της αεροπορικής εταιρείας Juneyao Air, που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους μεταφορείς, με έδρα τη Σαγκάη.

Όπως δήλωσε η κα Ειρήνη Καρυπίδη, Πρόεδρος του Hellenic Trade Council, «Μέσα από την ανάπτυξη και υλοποίηση της πρωτοβουλίας μας, με το Ελληνικό Περίπτερο να έχει μόνιμη θέση στη Ζώνη Ελεύθερου Εμπορίου στη Σαγκάη, όραμά μας είναι να αποτελέσουμε το σύνδεσμο για όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις που θέλουν να εξάγουν τα προιόντα τους στην αγορά της Κίνας».

Το παρόν έδωσαν επίσης, ο γγ Υποδομών και Μεταφορών, κ. Θάνος Βούρδας, ο Γενικός Πρόξενος Σαγκάης, κ. Βασίλης Ξηρός, ο εκπρόσωπος της κινεζικής κυβέρνησης και αν. Υπουργού Προστασίας Περιβάλλοντος κ. XuQinghua, ο Πρόεδρος της Τράπεζας Αττικής, κ. Παναγιώτης Ρουμελιώτης, ο Αντιπρόεδρος της επιτροπής της Ζώνης Ελεύθερου Εμπορίου της Σαγκάη, κ. Ji Zhaoliang, ο Πρόεδρος της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών, κ. Wang Jianyu, καθώς και πλήθος Κινέζων αξιωματούχων.