Πολιτική

Με Κορκίδη η ΝΔ στον Πειραιά, κόντρα σε Μώραλη-Μαρινάκη


Σκληρή μάχη για τη δημαρχία του Πειραιά προμηνύει η είδηση ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να υποστηρίξει τον νυν δήμαρχο Γιάννη Μώραλη, που θα είναι ξανά υποψήφιος, αλλά θα  δώσει το χρίσμα στον Βασίλη Κορκίδη, πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (ΕΒΕΠ) και μέχρι πρότινος πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).

Οι συζητήσεις έχουν ολοκληρωθεί και ο κ. Κορκίδης αναμένεται ότι θα την  υποψηφιότητα τη Δευτέρα, έχοντας εξασφαλίσει την επίσημη στήριξη της ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέλεξε να υποστηρίξει τον προβεβλημένο εκπρόσωπο του επιχειρηματικού κόσμου του Πειραιά, προκειμένου να μην ταυτισθεί το κόμμα με το «σύστημα Μαρινάκη», που εκπροσωπείται από τον νυν δήμαρχο Πέτρο Μώραλη.

Επισημαίνεται ότι ο Γιάννης Μώραλης ανακοίνωσε ήδη από τις αρχές Οκτωβρίου ότι θα διεκδικήσει πάλι τη δημαρχία. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε λάβει διαβεβαιώσεις στήριξης από τη ΝΔ και το ΚΙΝ.ΑΛ – και αυτό τον καθιστούσε αδιαφιλονίκητο φαβορί, με μεγάλη πιθανότητα εκλογής από τον πρώτο γύρο.

Με την υποψηφιότητά Κορκίδη οι συσχετισμοί δυνάμεων αλλάζουν, το σκηνικό ανατρέπεται και η εκλογική αναμέτρηση στον Πειραιά γίνεται «ντέρμπι».

Διαβάστε επίσης