Αγορές

Με κέρδη άνοιξαν οι ευρωαγορές


Σε θετικό πρόσημο κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια παρά τις αρνητικές ειδήσεις για αποτέλεσμα στις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας, σε ανώτερο πολιτικό επίπεδο, αυτή την εβδομάδα και το Brexit.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX ενισχύεται 0,49% στις 12.028 μονάδες, στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει κέρδη 0,4% στις 7.171 μονάδες, όπως και στο Παρίσι ο CAC40 ανέρχεται κατά 0,31% στις 5.473 μονάδες.

Στο ευρωπαϊκό νότο, στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ κινείται ανοδικά κατά 0,37% στις 8.973 μονάδες, όπως και στο Μιλάνο ο ΜΙΒ κατά 0,25% στις 21.464 μονάδες.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν και "περιορισμούς" στις αμερικανικές βίζες για αξιωματούχους της κινεζικής κυβέρνησης και του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος που κατηγορούνται ότι είναι "υπεύθυνοι" για μια "εκστρατεία καταστολής" που πραγματοποιείται σε βάρος των μουσουλμάνων Ουιγούρων στην επαρχία Σιντζιάνγκ.

Στο ευρωπαϊκό πολιτικό σκηνικό, σε πλήρες αδιέξοδο βρίσκονται οι συνομιλίες Βρετανίας και ΕΕ, όσον αφορά το Brexit.

Ουσιαστικά αδύνατη είναι μία συμφωνία για το Brexit, εάν η ΕΕ ζητήσει από τη Βόρεια Ιρλανδία να παραμείνει στην τελωνειακή ένωση του μπλοκ, δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον στη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας των δύο ηγετών. 

Διαβάστε επίσης