Αγορές

Με κέρδη άνοιξαν οι ευρωαγορές


Ανοδικά κινούνται στο άνοιγμα οι ευρωπαϊκές αγορές με τους επενδυτές να αξιολογούν την αναμενόμενη μείωση των επιτοκίων από την Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Fed) και την πορεία των διεθνών τιμών του πετρελαίου.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX καταγράφει οριακά κέρδη 0,07% στις 12.398 μονάδες, στο Λονδίνο ο FTSE 100 κινείται σταθεροποιητικά, στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,29% στις 5.636 μονάδες.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 0,55% στις 9.080 μονάδες όπως και ο ΜΙΒ στο Μιλάνο κατά 0,50% στις 22.058 μονάδες.

Η κεντρική τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών μείωσε τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης, ωστόσο, το διοικητικό συμβούλιο εμφανίστηκε διχασμένο για την πορεία των επόμενων κινήσεων.

Αν και η αμερικανική οικονομία συνεχίζει να αναπτύσσεται με μέτριο ρυθμό και η αγορά εργασίας παραμένει ισχυρή, η Fed σημειώνει στην ανακοίνωση που εξέδωσε ότι μειώνει τα επιτόκια «λαμβάνοντας υπόψη τις επιπτώσεις των διεθνών εξελίξεων στο οικονομικό outlook, καθώς και τις ασθενείς πληθωριστικές πιέσεις».

Διαβάστε επίσης