Ελλάδα

Με φόντο τη σφαγή στη Γάζα η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τα θύματα γενοκτονιών


Γιατί είναι σημαντικό να αναγνωριστούν οι γενοκτονίες σήμερα, εξήγησε ο Δρ. Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου του Πρίνστον, Νικόλαος Μιχαηλίδης, στη διάρκεια εκδήλωσης που έγινε σήμερα για την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης και Αξιοπρέπειας για τα Θύματα του Εγκλήματος της Γενοκτονίας και της πρόληψης αυτού. Την εκδήλωση διοργάνωσαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη η Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος και η Αρμενική Νεολαία Ελλάδας.

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας, η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδας, η Πανελλήνια Ένωση Ασσυρίων, η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδας και η Αρμενική Νεολαία Ελλάδας τιμούν την επέτειο της 9ης Δεκεμβρίου με γνώμονα την ευαισθητοποίηση όλων στο ζήτημα αυτό, έχοντας στόχο όχι μόνον την ιστορική και ηθική δικαίωση των γενοκτονηθέντων προγόνων μας, αλλά και την αποτροπή επανάληψης παρόμοιων γεγονότων στο μέλλον.

Χαιρετισμό στη σημερινή εκδήλωση, απηύθυναν εκπρόσωποι των διοργανωτών, αλλά και ο Αρχιμανδρίτης Σιλουανός Τσατσιάδης, ο γενικός γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Δημήτρης Γαλαμάτης, ο διεθνολόγος, μόνιμος λέκτορας της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Βενιανίμ Καρακωστάνογλου και ο απερχόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος επισήμανε ότι στα χρόνια της θητείας του εστίασε στη διεθνοποίηση του θέματος μέσα από ποικίλες δράσεις.

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης και Αξιοπρέπειας για τα Θύματα του Εγκλήματος της Γενοκτονίας πραγματοποιήθηκε και στην Αθήνα, στο Επισκοπείο Λαυρίου (Κεντρική Πλατεία Λαυρίου), με ομιλητή τον Δρ. Κυριάκο Α. Κενεβέζο τέως Πρέσβη Κύπρου και πρώην υπουργό Παιδείας Κύπρου. Η εκδήλωση της Αθήνας, πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Λαυρεωτικής και της Ιεράς Μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής.

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ καθιέρωσε τον Σεπτέμβριο του 2015 την 9η Δεκεμβρίου κάθε έτους ως Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης και Αξιοπρέπειας για τα Θύματα του Εγκλήματος της Γενοκτονίας και της Πρόληψης αυτού του Εγκλήματος.

 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα