Αγορές

Μικρές απώλειες στη Wall Street, ανοδικά το Nasdaq


Με διαφορετικό τρόπο αντέδρασαν οι αμερικανικές αγορές στην καταρχήν συμφωνία Λευκού Οίκου- Κογκρέσου για την αύξηση του ορίου χρέους στις ΗΠΑ, μετά από τη χθεσινή αργία λόγω της Memorial Day. Απωλειες σημείωσε ο Dow Jones στη Wall Street, ενώ ο Nasdaq κινήθηκε ανοδικά.

Το ενδιαφέρον πλέον επικεντρώνεται στις ενδεχόμενες αλλαγές που μπορεί να προκύψουν στην τελική συμφωνία και στο κατά πόσο εύκολα το κείμενο που θα τεθεί προς ψήφιση θα «περάσει» από τα δύο κόμματα.

Εκτός από τις εξελίξεις για το χρέος των ΗΠΑ, οι αναλυτές αναμένουν τις επόμενες κινήσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας της χώρας (Fed) σχετικά με την επιτοκιακή της πολιτική με τις πιθανότητες να είναι αυξημένες για μια αύξηση των επιτοκίων της τράπεζας κατά 0,25% στην επόμενη συνεδρίαση.

Ο Dow Jones υποχώρησε κατά  0,15% στις 33.042, ο S&P 500 παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητος στις 4.205 μονάδες, ενώ o Nasdaq έκλεισε με κέρδη 0,32% στις 13.017 μονάδες.

Στα νέα των επιχειρήσεων κέρδη 3% σημείωσε η μετοχή της Nvidia καθώς ο τεχνολογικός κολοσσός «έσπασε το φράγμα» του 1 τρισ. δολαρίων σε κεφαλαιοποίηση, συνεχίζοντας το σερί που καταγράφει από την περασμένη εβδομάδα.

Στις μάκρο ειδήσεις της ημέρας, στην στεγαστική αγορά, υψηλότερα κινήθηκαν οι τιμές των κατοικιών στις ΗΠΑ τον Μάρτιο για δεύτερη διαδοχικό μήνα.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, o δείκτης τιμών κατοικιών S&P CoreLogic Case-Shiller που παρακολουθεί τις τιμές σε 20 πόλεις ενισχύθηκε 0,5% τον Μάρτιο σε σχέση με τον Φεβρουάριο.

Παράλληλα, καθοδική τροχιά ακολούθησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές υποχώρησε κατά 11 μονάδες βάσης στο 3,69% και το 2ετές κινήθηκε χαμηλότερα κατά οχτώ μονάδες βάσης στο 4,47%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI «βούλιαξε» 4,4% στα 69,46 δολ. ενώ η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,7% στα 1.977 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 0,2% έναντι του ευρώ, στο 1,0730 δολ.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις