Επιχειρήσεις

Με απόδοση 3,50%-3,90% το ομόλογο της Aegean


Υψηλή απόδοση 3,50%-3,90%  θα προσφέρει η Aegean σε αποταμιευτές και επενδυτές, που θα αγοράσουν μέσω δημόσιας εγγραφής τις νεοεκδιδόμενες ομολογίες της.

Η μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία αερομεταφορών θα διαθέσει στην αγορά 200.000 ομολογίες των 1.000 ευρώ η κάθε μία. Το 30% της έκδοσης (60.000 ομολογίες) θα δοθεί σε ιδιώτες επενδυτές-αποταμιευτές και το υπόλοιπο 70% σε  ειδικούς επενδυτές- θεσμικούς, διεθνή επενδυτικά χαρτοφυλάκια, τράπεζες κλπ.

Αύριο αρχίζουν οι εγγραφές και θα συνεχισθούν μέχρι την Πέμπτη στις 4:00 μμ. Η τιμή διάθεσης των τίτλων και η απόδοσή τους θα διαμορφωθεί με βάση τις προσφορές που θα υποβληθούν.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, το εύρος απόδοσης εντός του οποίου οι Ειδικοί Επενδυτές θα υποβάλουν τις αιτήσεις κάλυψης, καθορίστηκε από τους Συντονιστές Κυρίους Αναδόχους σε 3,50%-3,90%.

Τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις βάσει των οποίων θα καθορισθούν η τελική απόδοση, το Επιτόκιο και η Τιμή Διάθεσης περιλαμβάνουν τις συνθήκες της αγοράς ομολόγων, το ύψος της ζήτησης ανά απόδοση από τους Ειδικούς Επενδυτές, το πλήθος και το είδος των Ειδικών Επενδυτών,  καθώς και τη ζήτηση από Ιδιώτες Επενδυτές (στον βαθμό που η τελική κατανομή προς αυτούς ξεπεράσει το ελάχιστο ποσοστό κατανομής του 30%).

Ενδεικτικά, εάν η ζήτηση από Ειδικούς Επενδυτές καλύψει την Έκδοση μέχρι και το ανώτατο όριο του εύρους της απόδοσης, αλλά ταυτόχρονα καλύπτεται σημαντικό τμήμα της Έκδοσης σε χαμηλότερο επίπεδο απόδοσης, μπορεί να επιλεγεί η χαμηλότερη απόδοση, ακόμα και αν αυτό έχει ως αποτέλεσμα να διατεθούν τελικά λιγότερες ομολογίες και να αντληθεί μικρότερο ποσό. Ως μίνιμουμ άντλησης κεφαλαίων ορίζεται το ποσό των 150 εκατ. ευρώ.

Το Επιτόκιο και η Τιμή Διάθεσης θα είναι κοινά για όλους τους επενδυτές, Ειδικούς και Ιδιώτες, που θα συμμετάσχουν στη διάθεση Ομολογιών με Δημόσια Προσφορά.

Η τελική απόδοση, το Επιτόκιο και η Τιμή Διάθεσης θα γνωστοποιηθούν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και θα δημοσιευθούν το αργότερο την επόμενη εργάσιμη ημέρα μετά την ολοκλήρωση της Δημόσιας Προσφοράς.

Ταυτόχρονα με τον καθορισμό της τελικής απόδοσης, θα αποφασιστεί και η οριστική κατανομή των προσφερόμενων Ομολογιών.
Μετά τον προσδιορισμό της τελικής απόδοσης, του Επιτοκίου και της Τιμής Διάθεσης, οι Συντονιστές Κύριοι Ανάδοχοι θα καθορίσουν το ύψος της Έκδοσης και στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί η κατανομή των Ομολογιών στους επενδυτές, ως εξής:

• Ποσοστό τουλάχιστον 30% των Ομολογιών της Δημόσιας Προσφοράς (ήτοι κατ’ ελάχιστο 60.000 Ομολογίες σε ενδεχόμενη πλήρη κάλυψη) θα διατεθεί για την ικανοποίηση των εγγραφών των Ιδιωτών Επενδυτών, και
• Το υπόλοιπο 70% των Ομολογιών (ήτοι κατά μέγιστο 140.0000 Ομολογίες σε ενδεχόμενη πλήρη κάλυψη) θα κατανεμηθεί μεταξύ των Ειδικών Επενδυτών και των Ιδιωτών Επενδυτών

 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα