Πολιτική

Μαζί ευρωεκλογές και α’ γύρος αυτοδιοικητικών με νέα τροπολογία


Επανακατέθεσαν τροποποιημένη την τροπολογία τους οι 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την ημερομηνία διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών. Συγκεκριμένα, με τη νέα τροπολογία προτείνουν τη διεξαγωγή των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών την ίδια ημέρα με τις ευρωεκλογές και όχι την προηγούμενη Κυριακή, όπως εισηγούνταν αρχικά.

Το νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στη Βουλή για τον «Κλεισθένη» όριζε ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019, ενώ η τροπολογία των 19 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προτείνει οι κάλπες για δημάρχους και περιφερειάρχες να στηθούν μία εβδομάδα πριν από τις ευρωεκλογές, που είναι προγραμματισμένες στις 26 Μαΐου του επόμενου έτους.

Η προτεινόμενη διάταξη κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τον «Κλειθένη» και, σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνει αποδεκτή από την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών.

Σημειώνεται πως με την τροπολογία που κατατέθηκε αρχικά είχε προταθεί  «κατ' εξαίρεση και για την πρώτη εφαρμογή του σχεδίου νόμου η διενέργεια των αμέσως επόμενων δημοτικών και περιφερειακών εκλογών στον προβλεπόμενο με το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο χρόνο, δηλαδή την προηγούμενη Κυριακή από την ημέρα διενέργειας ψηφοφορίας για την επιλογή των αντιπροσώπων της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του έτους 2019».
 

Διαβάστε επίσης