Ελλάδα

"Μάχη" των ταξί με τα ηλεκτρονικά πατίνια


Με την κυκλοφορία των ηλεκτρικών πατινιών στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ασχολείται το υπουργείο Μεταφορών, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος στον Realfm 97,8.

Συγκεκριμένα, ο κ. Λυμπερόπουλος δήλωσε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη για το θέμα αυτό και ο τελευταίος είπε πως θα δει άμεσα το θέμα γιατί "εμείς στο υπουργείο δεν τους έχουμε δώσει άδεια''.

Παράλληλα, ανέφερε: «Φυσικά, δεν είχαν πάρει άδεια από το υπουργείο Μεταφορών. Σήμερα επικοινώνησα με τον υπεύθυνο από το υπουργείο, τον κ. Παρίση και μου ζήτησαν να κάνω καταγγελία για να ξεκινήσουν την έρευνα. Είχα άμεση παρέμβαση από τον υπουργό γιατί του εξήγησα ότι μου χτύπησαν τρία ταξί. Δεν είναι ασφαλισμένα για αποζημίωση».

Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ επεσήμανε ότι «έχουν άμεση επίπτωση στην δουλειά τους οι οδηγοί ταξί μέσα στην κίνηση. Δεν μπορούν να λειτουργούν μέσα στην κίνηση και το κυκλοφοριακό πρόβλημα μη αδειοδοτημένες εταιρείες, οι οποίες για να βγάλουν άδεια πρέπει να έχουν τις δυνατότητες να λειτουργούν βάσει οδικής ασφάλειας. Δεν μπορούν να κάνουν προσπεράσεις ανάμεσα στα αυτοκίνητα, δεν σέβονται τίποτα. Πηγαίνει να κατέβει ο πελάτης από δεξιά, παίρνουν την πόρτα των ταξί. Δεν μπορεί να παίρνει ο οποιοσδήποτε ένα πατίνι και να μην έχει ελεγχθεί αν μπορεί να το κυκλοφορήσει μέσα στην κίνηση και παράλληλα να υπάρχουν ειδικοί δρόμοι. Θέλει πολύ μελέτη για να λειτουργήσουν σωστά».

Κλείνοντας, ανέφερε ότι πρόκειται για «μία εταιρεία μη αδειοδοτούμενη, μην έχοντας βιβλία εσόδων, μην έχοντας άδεια για την οδική κυκλοφορία που μπορεί να σκοτώσουν ανθρώπους. Λειτουργούν παράνομα γιατί δεν υπάρχει κράτος. Σε μία χώρα που έχει αποδεχτεί την παγκοσμιοποίηση δεν λειτουργούν κανόνες, αρχές, αδειοδοτήσεις. Δεν λειτουργεί ούτε η οδική ασφάλεια ούτε η φορολογική λειτουργία ενός επιχειρηματία ή μίας πολυεθνικής που έχει δημιουργήσει πρόβλημα σε όλη την Ευρώπη».