Πολιτική

Μάχη για τα πρωτογενή πλεονάσματα


Επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, με αφορμή την ανακοίνωση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην οποία τονίζεται πως η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να μειωθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα της χώρας, με το Μέγαρο Μαξίμου να υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, πως ο ο κ. Μητσοτάκης προσέφευγε στον κ. Βέμπερ, προκειμένου να μεσολαβήσει, για να μην ακυρωθεί η περικοπή στις συντάξεις.

Ειδικότερα, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού αναφέρει: "Η ΝΔ, που ως κυβέρνηση υπέγραψε πρωτογενή πλεονάσματα 4,5% εις το διηνεκές και παρά το όργιο λιτότητας που επέβαλε στον ελληνικό λαό, δεν κατάφερε να πιάσει ούτε 0,5%, σήμερα που η κυβέρνηση έχει βγάλει τη χώρα εκτός μνημονίων, παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια με τις πλάτες του ακραίου Βαυαρού πολιτικού, κ. Βέμπερ.

Του ίδιου πολιτικού δηλαδή, στον οποίο προσέφευγε ο κ. Μητσοτάκης προκειμένου να μεσολαβήσει, για να μην ακυρώσει η κυβέρνηση την περικοπή στις συντάξεις", σημειώνει χαρακτηριστικά το Μέγαρο Μαξίμου.

Νωρίτερα, η Πειραιώς, μέσω ανακοίνωσης της, τόνιζε: "Η κυβέρνηση πανικόβλητη μετά τις δηλώσεις Βέμπερ ότι η επόμενη Κομισιόν θα εξετάσει το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για τη μείωση των πλεονασμάτων, προσπάθησε μέσω του ΑΠΕ (!) να αποσπάσει διαβεβαιώσεις από το Βερολίνο ότι η θηλιά που έχει περάσει ο κ. Τσίπρας στον ελληνικό λαό θα παραμείνει στη θέση της. 
 
Ρωτάμε, λοιπόν, την κυβέρνηση-κουρελού: Θέλει να μειωθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα ώστε να αναπνεύσουν η οικονομία και οι Έλληνες; Ναι ή όχι;  
 
Μέχρι να μας απαντήσουν, ας πάψουν τουλάχιστον να λειτουργούν επί ζημία της χώρας
", κατέληξε το γραφείο Τύπου της ΝΔ.

Διαβάστε επίσης