Επιχειρήσεις

Μάχη για την περιουσία του Κ. Αγγελόπουλου και τη «Χαλυβουργική»


Ενώ η ΔΕΗ απειλεί να κόψει το ρεύμα στην «Χαλυβουργική» για χρέη 32 εκατ. ευρώ και η ιστορική  βιομηχανία  υπολειτουργεί, πνέοντας τα λοίσθια υπό το βάρος τεράστιων υποχρεώσεων, κλιμακώνεται ο ενδοοικογενειακός πόλεμος μεταξύ του ιδιοκτήτη της εταιρείας Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου και των γιών του Παναγιώτη και Γιώργου, ιδιοκτητών της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού.

  Από την έκβαση της δικαστικής διαμάχης που βρίσκεται σε εξέλιξη, θα εξαρτηθούν το ιδιοκτησιακό μέλλον της χαλυβουργίας, οι δυνατότητες διάσωσης-επιβίωσης της, όπως και η τύχη της μυθώδους περιουσίας του Κων. Αγγελόπουλου, που περιλαμβάνει συμμετοχές σε ξένες επιχειρήσεις και τράπεζες, ακίνητα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, χαρτοφυλάκια μετοχών  και απροσδιόριστο ποσό καταθέσεων.

 Οι δύο γιοί του έχουν προσφύγει στα δικαστήρια, υποστηρίζοντας ότι ο πατέρας τους δεν διαθέτει «πνευματική υγεία» και δεν μπορεί να λάβει αποφάσεις για τη διαχείριση της περιουσίας του. Εχουν ήδη υποβάλει αίτημα  «δικαστικής συμπαράστασης», ζητώντας να ορίσει το δικαστήριο διαχειριστή της περιουσίας.

Στρέφονται μάλιστα και εναντίον ανθρώπων του περιβάλλοντος του, στους οποίους καταλογίζουν ότι τον οδηγούν σε πράξεις και συμπεριφορές που αποβαίνουν σε βάρος  των συμφερόντων του και τροφοδοτούν την ενδοοικογενειακή διένεξη.

Οσον αφορά τη Χαλυβουργική, διαψεύδουν  τους ισχυρισμούς  του πατέρα τους ότι είναι ο μοναδικός χρηματοδότης και ιδιοκτήτης της εταιρείας, υποστηρίζοντας ότι οι ίδιοι την έχουν στηρίξει χρηματοδοτικά. Καταλογίζουν στον πατριάρχη της οικογένειας και στους συμβούλους του ότι άφησαν την εταιρεία να καταρρεύσει, υπενθυμίζοντας ότι πρό μηνών είχαν προαναγγείλει ότι θα βάλει λουκέτο.

Την Παρασκευή ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος σε γραπτή του δήλωση ανέφερε ότι δέχεται άνευ προηγουμένου επίθεση από τα παιδιά του, προσθέτοντας ότι είναι το αφεντικό και ο «μοναδικός χρηματοδότης» της Χαλυβουργικής. Η ανακοίνωσε εκδόθηκε και με αφορμή τη δήλωση του υπουργού Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη ο οποίος είχε πει ότι υπάρχουν «δικαστικές διαμάχες στη Χαλυβουργική», που δυσχεραίνουν τη διευθέτηση των χρεών προς τη ΔΕΗ.

«Είμαι ο αποκλειστικός χρηματοδότης της εταιρείας, έχοντας εισφέρει από την ατομική μου περιουσία ποσό περί τα 180 εκατομμύρια ευρώ, για την επιβίωσή της μέσα στο εξαιρετικά δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, που έχει σαν αποτέλεσμα την διακοπή της παραγωγής της», επισημαίνει ο Κων. Αγγελόπουλος στην ανακοίνωση του. «Ουδεμία διαμάχη υφίσταται αναφορικά με τη διαχείριση της εταιρείας, όπως δυστυχώς παραπλανητικά μεταφέρθηκε στον αρμόδιο Υπουργό. Η διοίκηση και διαχείριση της εταιρείας παραμένει αμετάβλητη επί μακρά σειρά ετών και δεν υφίσταται δικαστική αμφισβήτησή της».

 Τι λένει οι γιοί Αγγελόπουλοι

Σήμερα οι υιοί Αγγελόπουλοι εξέδωσαν απαντητική ανακοίνωση, όπου αφήνουν σαφείς αιχμές ότι ο πατέρας τους δεν διαθέτει πνευματική υγεία και ότι άγεται από ανθρώπους του περιβάλλοντος του, που ενεργούν προς ίδιον συμφέρον.

Στην κοινή γραπτή δήλωση τους ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος αναφέρουν:

 «Δυστυχώς η ανακοίνωση στην οποία φέρεται να προέβη ο πατέρας μας την Παρασκευή 23.11.2018 προστίθεται στη μακρά αλληλουχία των ανακόλουθων πράξεων και συμπεριφορών που κατέστησαν επιτακτικό για μας τον αγώνα για την προστασία του από τον ίδιο του τον εαυτό και το περιβάλλον του.

» Αρκεί να αναφέρουμε ότι αυτόν που παρουσιάζουν σήμερα οι σύμβουλοί του, για προφανείς λόγους, ως «αιώνιο» χρηματοδότη της Χαλυβουργικής, είναι ο άνθρωπος που τα τελευταία χρόνια έχει εγκαταλείψει την εταιρεία στην τύχη της, ενώ μόλις πρόσφατα τον έβαζαν να υπογράφει επιστολές, στις οποίες ανακοίνωνε το τέλος μίας από τις πλέον ιστορικές βιομηχανίες της χώρας!

» Στο πλαίσιο αυτό είναι φυσιολογικό να αποσιωπούν το γεγονός ότι ήμασταν εμείς αυτοί που έχουμε καταβάλει σημαντικότατα κεφάλαια τα τελευταία χρόνια, χωρίς να κατέχουμε μετοχές, προκειμένου να παραμείνει η Χαλυβουργική όρθια.

» Ως προς την «επίθεση» που τάχα δέχεται ο πατέρας μας από εμάς, δεν χρειάζεται άλλο σχόλιο πέρα από την υπόμνηση ότι πρόκειται για τον άνθρωπο που έχουν χρησιμοποιήσει για να παραχθούν υπό το όνομά του αλλεπάλληλες ανυπόστατες μηνύσεις και αγωγές σε βάρος μας, ενώ πρόσφατα κρίθηκε σκόπιμο από το περιβάλλον του να μηνυθεί ακόμη και η επί σειρά ετών θεράπουσα νευρολόγος του!!!

» Οι κατά σύστημα παραχαράκτες της ιστορίας μας, οι οποίοι έχουν κυκλώσει ασφυκτικά τον πατέρα μας για ίδιον όφελος, θα τύχουν της σύμφωνης με το νόμο τιμωρίας τους».

Διαβάστε επίσης