ΕΥΖην

Μάσκες παλαιστών lucha libre στις ετικέτες φιαλών τεκίλας από τον Anton Burmistrov


Οι περίπλοκες μάσκες που φορούν οι Μεξικανοί παλαιστές στη lucha libre (ελεύθερη πάλη) ενέπνευσαν τον με έδρα το Λονδίνο designer Anton Burmistrov, για να σχεδιάσει τις ετικέτες των φιαλών γνωστής φίρμας τεκίλας.

Οι καινούργιες ετικέτες έχουν ως κύριο διακοσμητικό μια μάσκα, με τυπογραφικά στοιχεία και περίτεχνες φιοριτούρες γύρω.

Η lucha libre είναι μια ιδιαίτερα δημοφιλής στο Μεξικό πάλη με πλούσια παράδοση.

Όλοι οι αγώνες βασίζονται στην αιώνια πάλη ανάμεσα στις δυνάμεις του καλού και του κακού, που εκπροσωπούνται από δύο ομάδες παλαιστών: τους «tecnicos», ευγενείς πολεμιστές και ήρωες και τους «rudos», τους διαβόητους κακούς του αγωνίσματος, τους τσαμπουκαλήδες κι αυτούς που δεν ακολουθούν τους κανόνες.

Στο design του, ο Burmistrov προσπάθησε να αιχμαλωτίσει την ουσία της lucha libre.

Στις ετικέτες των φιαλών της φίρμας "Rudo and Tecnico" η μάσκα είναι το επίκεντρο, περιτριγυρισμένη από στοιχεία που αναδεικνύουν την πολιτιστική παράδοση της lucha libre.

Η τεκίλα είναι εμφιαλωμένη σε φιάλη από ημι-χειροποίητο μεξικανικό ανακυκλωμένο γυαλί, τα ξύλινα πώματα φέρουν το σχέδιο μιας μάσκας, ενώ στην εκτύπωση των ετικετών χρησιμοποιείται χρυσό φινίρισμα.
 
Το χρώμα των ετικετών δηλώνει τον χρόνο παλαίωσης του ποτού που περιέχει η φιάλη, όπως πχ, απαλά χρώματα για την Blanco, μιας και έχει τον μικρότερο χρόνο παλαίωσης και πιο σκούρα χρώματα και χρυσό μελάνι για την Anejo για να ταιριάζουν με το χρώμα του ποτού που θυμίζει κεχριμπάρι.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα