Πολιτική

Μαρινάκης: Έπεσα έξω για τον Τσίπρα όπως και όλοι οι Έλληνες


Αιχμές κατά κυβερνητικών στελεχών και του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, άφησε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον «Πειραιά Νικητή» και εφοπλιστής, Βαγγέλης Μαρινάκης, σε δηλώσεις του στα Παραπολιτικά 90,1.

Συγκεκριμένα ο κ. Μαρίνακης τόνισε: «Έχουμε μια δημοτική συμβουλο, τη Σταυρούλα Αντωνάκου - που έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στον δήμο μας και τώρα είναι υποψήφια με τον Γιώργο Πατούλη - και το 2015 ήταν υποψήφια βουλευτής με Το Ποτάμι. Τότε ψήφισα και εγώ Ποτάμι».

Για τη Ρένα Δούρου, ανέφερε: «Το 2014 θεωρούσα ότι θα κάνει καλύτερη δουλειά από τον κ. Σγουρό. Έπεσα έξω, κάνουμε και λάθη».

Όσον αφορά τον Αλέξη Τσίπρα, σημείωσε: «Πίστεψα ότι ως νέος άνθρωπος θα έκανε κάτι άλλο, κάτι διαφορετικό. Αλλά εκεί δεν έπεσα έξω μόνο εγώ, έπεσε έξω ολόκληρος ο ελληνικός λαός», συμπληρώνοντας ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι πολύ καλύτερος πρωθυπουργός από τον κ. Τσίπρα. Είναι πολύ απλό. Πρόκειται για ένα μορφωμένο παιδί που ξέρει από οικονομία, που πλέον είναι το ζητούμενο. Αν μιλήσετε με τον κ. Τσίπρα για οικονομία θα τρομάξετε. Τον είχα συναντήσει το 2014 στο φόρουμ του Economist. Ξεκίνησε μια κουβέντα και σας λέω ότι τρόμαξα, δεν χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω». 

Παράλληλα, επεσήμανε για τον πρωθυπουργό: «Δεν μπορώ να σχολιάσω τέτοια πράγματα που κάθεται και λέει ο Αλέξης Τσίπρας στις προεκλογικές του συγκεντρώσεις. Αν υπάρχει παράγκα στο ελληνικό ποδόσφαιρο; Ποια παράγκα, άλλωστε μιλάμε για την εποχή της εξυγίανσης. Έχουμε χορτάσει από εξυγίανση», υπογραμμίζοντας για την ομιλία Τσίπρα στον Πειραιά ότι «έντεκα πούλμαν μετρήσαμε με 550 άτομα που έφεραν στον Πειραιά και ακόμη γύρω στους 200 αστυνομικούς στο Πασαλιμάνι. Πρέπει πάντως να δώσω συγχαρητήρια στον σκηνοθέτη του κ. Τσίπρα που έκανε μαγικά».

Για τη σχέση του με τη ΝΔ δήλωσε: «Όταν θέλω να κάνω κάτι δεν ντρέπομαι, το φωνάζω. Δεν μπορώ να το κρύψω... Όσο ευγενικός και αν θέλω να είμαι δεν μπορώ να μην πω  ότι πρόκειται για αηδίες. Μιλάμε για την τοπική οργάνωση του Πειραιά την οποία ενίσχυσα με δυο-τρία aircondition και υπολογιστές, δηλαδή για 1000-1200 ευρώ».

Σχετικά με τις κατηγορίες που του καταλογίζουν, ο κ. Μαρινάκης απάντησε: «Θέλουν να φτιάξουν -και έφτιαξαν - μια ατζέντα για τις εκλογές. Να λένε "να ορίστε ο χρηματοδότης της ΝΔ, με βρώμικο χρήμα". Για να τελειώνουμε με τον κύριο Τσίπρα και την παρέα του. Οι προδότες και οι ψεύτες δεν αλλάζουν. Μόνο να χειροτερεύσουν μπορούν», προσθέτοντας «αν με πει κάποιος χοντρό θα με πειράξει γιατί ξέρω ότι είμαι. Αλλά να με κατηγορούν για υπόθεση ναρκωτικών, που είναι ότι χειρότερο μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος, δεν με αγγίζει γιατί δεν έχω την παραμικρή σχέση. Στην πιο δύσκολη οικονομική συγκυρία για τον τόπο βρέθηκαν αυτά τα απαίδευτα παιδιά να συνομιλούν και να διαπραγματεύονται τα πάντα. Αυτοί οι απίθανοι τύποι πανηγυρίζουν κιόλας. Συνεχίζουν να κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό. Αυτά μόνο εδώ γίνονται».

Ερωτηθείς για το πως επηρέασαν τις επιχειρήσεις του: «Δημιούργησαν κάποιες δυσκολίες οι προσπάθειες τους, αλλά εμείς προχωρήσαμε με μεγάλες συμφωνίες στο εξωτερικό. Βλέπουμε στο εξωτερικό ότι οι Έλληνες μπορούν να διαπρέψουν. Στην Αγγλία έχουν μια παράδοση στο ποδόσφαιρο και θέλουν να περάσει απ’ όλους τους ελέγχους, όποιος ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Ο φάκελός μας για την Νότιγχαμ Φόρεστ δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα. Στην Αγγλία έχουν μια παράδοση στο ποδόσφαιρο και θέλουν να περάσει απ’ όλους τους ελέγχους όποιος ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Ο φάκελός μας δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα».

Εν συνεχεία, για την οικογένεια Κόκκαλη δήλωσε: «Δεν θα ήθελα να συζητήσω για τον κύριο Κόκκαλη ή για τον Πέτρο. Ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι ενωμένος. Το μόνο που βγήκε είναι τι παραλάβαμε το 2010. Ο Πέτρος παραδέχθηκε ότι το χρέος ήταν διπλάσιο απ’ όταν είχε αναλάβει ο Κόκκαλης τον Ολυμπιακό . Σημασία έχει να πάει καλά ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη και να πάρει το πρωτάθλημα. Όλα τα άλλα γίνονται». 

Για τον υπουργό ΨΗΠΤΕ, Νίκο Παππά ανέφερε πως «δεν θέλω να ασχοληθώ άλλα. Μόλις απέτυχε ο κύριος Παππάς, τον έστειλαν στο διάστημα».

Κλείνοντας, ο κ. Μαρινάκης, για το έργο της δημοτικής αρχής στον Πειραιά, είπε: «Έχουμε σχέδια για το θέμα της ανεργίας στον Πειραιά και έχει μειωθεί στην πόλη. Έχουμε διαθέσει δύο εκατομμύρια βιβλία -οδηγούς για να διατεθούν στους τουρίστες. Για να έχει εικόνα ο επισκέπτης του Πειραιά. Ξεκινήσαμε ανάπλαση στον Άγιο Διονύσιο. Και έχουμε 1.700 νέες θέσεις εργασίας και προχωράμε για να πάμε στις 7.500 θέσεις εργασίας. Ακούω πολλά ευχαριστώ από τον κόσμο για όσα έχω κάνει στον Πειραιά. Και τους Πειραιώτες δεν τους κοροϊδεύεις. Ό,τι είχαμε υποσχεθεί το πράξαμε και θα κάνουμε και παραπάνω. Ο δήμαρχος έχει κάνει καλή δουλειά. Έχουμε εισπράξει 88 εκατ. ευρώ από τα κονδύλια και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Τελειώνοντας τα δύο έργα που μας έχουν ταλαιπωρήσει όπως το τραμ, που εγώ ήμουν αντίθετος να περνάει από το κέντρο του Πειραιά, αλλά και το μετρό, θα περπατάμε σε ένα διαφορετικό Πειραιά», κατέληξε ο εφοπλιστής.