Επιχειρήσεις

Mαριάννα Λάτση: Γιατί επένδυσα στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ - Οι άλλες τοποθετήσεις


Εμπρακτη απόδειξη εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, την επιχειρηματικότητα και τους Έλληνες εργαζόμενους χαρακτηρίζει η εταιρεία χαρτοφυλακίου της Μαριάννας Λάτση απόφαση της να επενδύσει 88 εκατ. ευρώ στον κατασκευαστικό και ενεργειακό όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, αποκτώντας το 7,6% των μετοχών της εισηγμένης μητρικής εταιρείας.

Η επενδυτική εταιρεία Latsco Hellenic Holdings της κ. Λάτση, επιβεβαίωσε σήμερα με ανακοίνωση της ότι εξαγόρασε από την ολλανδική Reggeborgh Invest αυτό το πακέτο μετοχών  (7,6%), για  το οποίο όπως αναφέρεται σε προηγούμενο σχετικό δημοσίευμα του Sofokleousin.gr, πλήρωσε τίμημα 15% υψηλότερο από την ρέχουσα χρηματιστηριακή αξία του.

Η μεταβίβαση του πακέτου 7.858.571 μετοχών έγινε σήμερα στο ΧΑ, με προσυμφωνημένη συναλλαγή συνολικής αξίας 88 εκατ. ευρώ..

Στην ανακοίνωση της η εταιρεία χαρτοφυλακίου της Μαριάννας Λάτση τονίζει ότι "η επένδυση σε έναν από τους δυναμικότερα αναπτυσσόμενους ελληνικούς επιχειρηματικούς ομίλους, όπως είναι ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, υποδηλώνει έμπρακτα την εμπιστοσύνη των ελληνικών επενδυτικών κεφαλαίων προς την Ελλάδα, την ελληνική επιχειρηματικότητα και τους Έλληνες εργαζόμενους".

Που αλλού έχει επενδύσει

Η επένδυση στον Όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ διευρύνει το υφιστάμενο επενδυτικό χαρτοφυλάκιο της κ. Λάτση, η διαχείριση του οποίου γίνεται μέσω του LATSCO Family Office.

Στο χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνονται υφιστάμενες από δεκαετίες επενδύσεις στη ναυτιλία, τη διύλιση και εμπορία πετρελαιοειδών, την ενέργεια και την ακίνητη περιουσία.

Σ΄αυτές έχουν προστεθεί πρόσφατες άμεσες και έμμεσες επενδύσεις στους τομείς

  • υπηρεσιών ηλεκτρονικών πληρωμών
  • ψηφιακής τραπεζικής
  • παροχής υπηρεσιών ασφαλείας και κυβερνοασφάλειας
  • τεχνολογίας
  • ψυχαγωγίας
Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα