Επιχειρήσεις

Μαίνεται ο «πόλεμος» μετόχων στην Ελλάκτωρ - Τι αναφέρει ο Καλλιτσάντσης


Μαίνεται ο «πόλεμος» μετόχων στην Ελλάκτωρ, καθώς με συνέντευξή του ο Αναστάσιος Καλλιτσάντσης στέλνει μήνυμα προς την πλευρά Μπόμπολα – Κούτρα ότι δεν θα επιτρέψει την απαξίωση της Ελλάκτωρ.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στη Καθημερινή της Κυριακής, ο κ. Καλλιτσάντσης επισημαίνει μεταξύ των άλλων ο εκ των βασικών της εταιρείας «εμείς δεν μπορούμε να αφήσουμε την Ελλάκτωρ να γίνει Πήγασος. Εγώ και ο Δημήτρης Καλλιτσάντσης δεν μπορούμε και δεν πρόκειται να χαϊδεύουμε τα αφτιά των εργαζομένων και των μετόχων διαβεβαιώνοντάς τους πως είναι όλα καλά, ώσπου να έρθει η μέρα που ξαφνικά τίποτα δεν θα είναι καλά, όπως έγινε με τον Πήγασο».

Στη συνέντευξη ο μεγαλομέτοχος της ΕΛΛΑΚΤΩΡ κάνει εκτενή αναφορά στο αδιέξοδο στο ΔΣ αλλά και στη ρήξη με τους άλλους μεγαλομετόχους του όμιλου, αναφέροντας ότι "εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΛΑΚΤΩΡ λειτουργούσε με διαχωριστικές γραμμές που σε κάθε συνεδρίαση γίνονταν όλο και πιο ευδιάκριτες. Το γεγονός ότι οι περισσότεροι εξ ημών ήμαστε ταυτόχρονα μέτοχοι, Διευθυντικά στελέχη επιμέρους τομέων και μέλη του Δ.Σ., είχε ως αποτέλεσμα οι στρατηγικές και οι επιδιώξεις κάθε δραστηριότητας να παίρνουν προτεραιότητα έναντι του κοινού καλού του Ομίλου”. 

Ως προς τις διαφορετικές απόψεις των μεγαλομετόχων σε θέματα στρατηγικής λέει χαρακτηριστικά ότι "ο κ. Κούτρας απαιτούσε οι άλλες δραστηριότητες να προσφέρουν ρευστότητα για να καλύψουν τα κενά της κατασκευής, ο κ. Μπόμπολας ήθελε να κρατήσει το ταμείο των παραχωρήσεων ανέπαφο για να επενδύσει, εγώ επέμενα πως η ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος δεν πρέπει να πωληθεί επί ζημία για τον Όμιλο και το υπόλοιπο Δ.Σ. παρακολουθούσε σχεδόν αμέτοχο συνεδριάσεις που δεν κατέληγαν πουθενά”.

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Καλλιτσάντσης τονίζει ότι πρώτη προτεραιότητα θα είναι η ενίσχυση της εταιρικής διακυβέρνησης, η σημασία της οποίας φάνηκε και από την έκθεση του ομίλου σε νομικά θέματα και ζητήματα κανονιστικής συμμόρφωσης στους τομείς της κατασκευής και της διαχείρισης απορριμμάτων (υπόθεση της θυγατρικής της ΗΛΕΚΤΩΡ στην Κύπρο και της ΕΠΑΝΤ στην Ελλάδα). 

Ο ίδιος αφήνει αιχμές για τη δέσμευση για αναδιοργάνωση του ομίλου που ανέλαβε η διοίκηση διερωτώμενος "γιατί έπρεπε να δημοσιεύσει η πρωτοβουλία Change4Ellaktor την πρότασή της για την αναδιοργάνωση, την αναδιάρθρωση και τη στρατηγική για να υιοθετήσουν ή καλύτερα για να οικειοποιηθούν μέσα σε δύο μόλις ημέρες, όλες τις προτάσεις μας που για δύο χρόνια αγνοούσαν;” 
 

Διαβάστε επίσης