ΕΥΖην

Μάγεψε και αποθεώθηκε ο Μπόρις Μπερεζόφσκι στο κατάμεστο Ηρώδειο


Μια αληθινά μεγαλειώδη μουσική βραδιά έζησε το κατάμεστο Ηρώδειο τη Δευτέρα το βράδυ με τον κορυφαίο δεξιοτέχνη πιανίστα Μπόρις Μπερεζόφσκι  ο οποίος αποθεώθηκε από το μαγεμένο ελληνικό κοινό.

Απόλυτος κυρίαρχος του πιάνου ο Ρώσος σολίστ ανέδειξε αγαπημένα έργα του ρομαντικού ρεπερτορίου,  που ερμήνευσε με μοναδική σιγουριά, απόλυτη καθαρότητα και αριστοτεχνική τελειότητα και μάλιστα από μνήμης. Το κοινό τον χειροκρότησε ολόθερμα, ενώ συχνά φώναζε και «μπράβο» αποδίδοντας τα εύσημα στον διάσημο πιανίστα και την αξιοσημείωτη ερμηνευτική του δύναμη.  

Στο πλευρό του Μπόρις Μπερεζόφσκι στάθηκε επάξια η Ρωσική Κρατική Ορχήστρα Εγχόρδων της Φιλαρμονικής της Μόσχας, μια από τις κορυφαίες ορχήστρες εγχόρδων του κόσμου που εμφανίσθηκε για πρώτη φορά στην χώρα μας υπό την μουσική διεύθυνση του Αλεξέι Ούτκιν. Η Chopiniana παρουσιάστηκε σε ενορχήστρωση της Τατιάνας Παπαγεωργίου για την Ορχήστρα Εγχόρδων της Μόσχας σε πρώτη εκτέλεση.

Η Ρωσική Φιλαρμονική συνόδευσε τον Μπόρις Μπερεζόφσκι στο δεύτερο κοντσέρτο του Σοπέν, με το οποίο ολοκληρώθηκε πανηγυρικά η συναυλία, η οποία είχε και σοβαρό ανθρωπιστικό χαρακτήρα, καθώς πραγματοποιήθηκε από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης στα θέματα μετακίνησης των συμπολιτών μας, αλλά και για την επαναλειτουργεία της κοινωνικής υπηρεσίας του Συλλόγου. Μάλιστα πολλά μέλη του Συλλόγου παρακολούθησαν τη συναυλία και χάρηκαν το υψηλό αυτό πολιτιστικό γεγονός, ενώ ο Πρόεδρος Κωνσταντίνος Κωνσταντής ανέβηκε στη σκηνή για  να προφέρει ανθοδέσμη στους καλλιτέχνες σε μια καθαρά συμβολική κίνηση.

Ο Μπόρις Μπερεζόφσκι αντάμειψε το κοινό του, προσφέροντας ως encore δύο ακόμα πιανιστικά αριστουργήματα. 

Μια άρτια διοργάνωση από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών Ελλάδος, που ξεχώρισε στο πρόγραμμα του χώρου αυτής της εποχής, μια συμφωνική συναυλία αντίστοιχη με αυτές που μπορεί το κοινό να παρακολουθήσει σε κορυφαία θέατρα του κόσμου.

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε με την αμέριστη υποστήριξη του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίτρτζη, καθώς και των Υπουργών Ψηφιακής Πολιτικής Ενημέρωσης, Τηλεπικοινωνιών, Εθνικής Άμυνας Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Στο πλευρό του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών στάθηκες από την πρώτη στιγμή ο κος  Γιώργος Πατούλης και ως  πρόεδρος  της ΚΕΔΕ αλλά και ως πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου. Η εκδήλωση ετέθη υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της Βουλής των Ελλήνων.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου και της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, εκπρόσωποι από όλα τα υπουργεία που είχαν θέσει υπό την αιγίδα τους τη συναυλία, ο Πρέσβης της Ρωσίας Αντρέι Μάσλοφ, ο γενικός διευθυντής της Προμηθέας Gas Αλεξέι Μουράτοφ, καθώς και πολλοί εκπρόσωποι του πνευματικού και κοινωνικού κόσμου της χώρας. 

Διαβάστε επίσης