ΕΥΖην

Madonna: Οικονομικός θρίαμβος το "The Celebration Tour"


Η «βασίλισσα της ποπ» Madonna είναι πλέον η μόνη γυναίκα καλλιτέχνιδα που έχει πραγματοποιήσει έξι περιοδείες με εισπράξεις άνω των $100 εκατ. η καθεμία. Οι μόνοι που το έχουν καταφέρει είναι οι Eagles, οι Rolling Stones, οι U2 και ο Μπρους Σπρίνγκστιν (Bruce Springsteen).

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Billboard Boxscore οι 80 συναυλίες του «Celebration Tour» πούλησαν 1,1 εκατ. εισιτήρια και έφεραν έσοδα 225,4 εκατ. δολάρια.

Η εμβληματική σταρ ανακοίνωσε για πρώτη φορά την περιοδεία της τον Ιανουάριο του 2023, με προγραμματισμένη ημερομηνία έναρξης τον Ιούλιο του ίδιου έτους. Όμως, λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετώπισε, καθυστέρησε να ξεκινήσει ένα σκέλος της περιοδείας στη βόρεια Αμερική με πάνω από 20 σταθμούς.

Το ντεμπούτο της στην Ευρώπη έγινε στην 02 Arena στο Λονδίνο τον περασμένο Οκτώβριο και περιλάμβανε 27 συναυλίες σε 10 χώρες οι οποίες απέφεραν εισπράξεις $77,5 εκατ. και 429.000 εισιτήρια.

Μέχρι το τέλος του έτους, η Madonna έδωσε τρεις συναυλίες στο Μπρούκλιν και δύο στην Ουάσινγκτον, προτού συνεχίσει στη βόρεια Αμερική με 42 συναυλίες από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο.

Στις ΗΠΑ και τον Καναδά, κέρδισε 133,1 εκατομμύρια δολάρια πουλώντας 616.000 εισιτήρια και εκτόξευσε τις συνολικές εισπράξεις της περιοδείας.

Επίσης τα έσοδα από την Λατινική Αμερική με πέντε συναυλίες στο Palacio de los Deportes της Πόλης του Μεξικού ήταν της τάξης των $14,8 εκατ. με 82.400 εισιτήρια.

Συνολικά, το «The Celebration Tour» με τις αστρονομικές εισπράξεις των $225 εκατ., σηματοδοτεί την πιο κερδοφόρα περιοδεία της Madonna από το 2012 αναφέρει η Daily Mail.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα