Πολιτική

Μ. Μαξίμου: Τι συζητούσαν Άδωνις και Μανιαδάκης


Ερωτήματα για τις σχέσεις του αντιπροέδρου της Ν.Δ. και πρώην υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη με τον Νίκο Μανιαδάκη, θέτει το Μέγαρο Μαξίμου, με αφορμή τις δηλώσεις των τελευταίων ημερών από τον κ. Γεωργιάδη.

Ένα από τα ερωτήματα που θέτει ο Μ. Μαξίμου είναι αν ο αντιπρόεδρος της ΝΔ γνώριζε το σχέδιο διαφυγής του κ. Μανιαδάκη.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου είναι η ακόλουθη:
«Τις τελευταίες μέρες ο κ. Γεωργιάδης σε σειρά συνεντεύξεων αυτοαποκαλύπτεται και με τις δηλώσεις του γεννά κρίσιμα ερωτήματα στα οποία δυστυχώς για τον ίδιο θα κληθεί να δώσει απαντήσεις. 
Στις 2 Ιανουαρίου ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ δήλωσε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο Παραπολιτικά: «Έχω μιλήσει πάρα πολλές φορές με τον κύριο Μανιαδάκη και πριν την έρευνα και μετά την έρευνα. Ο κ. Μανιαδάκης είναι ένας άνθρωπος με τον οποίο μιλάω».
 Λίγο αργότερα, βγήκε στην τηλεόραση του Blue Sky όπου δήλωσε : «Βεβαίως και ξέραμε τα ονόματα των προστατευόμενων μαρτύρων. Όλους τους ξέρουμε».
Ο κ. Γεωργιάδης και η ΝΔ οφείλουν μετά τα παραπάνω να δώσουν  απαντήσεις :
1) Γιατί, ο κος Γεωργιάδης, εφόσον γνώριζε τα ονόματα των προστατευόμενων μαρτύρων, όπως ο ίδιος είπε, άρα και του κ. Μανιαδάκη, αντί να κρατάει αποστάσεις τη στιγμή που και ο ίδιος είναι εμπλεκόμενος στην υπόθεση, επεδίωκε επαφές και συναντούσε τον προστατευόμενο μάρτυρα, που τον είχε μάλιστα κατηγορήσει ότι χρηματιζόταν ;
2) Εφόσον αποκάλυψε ότι συναντούσε συχνά τον κο Μανιαδάκη παρότι βρίσκονταν σε καθεστώς προστασίας, οφείλει τώρα να αποκαλύψει και το περιεχόμενο των συνομιλιών τους.
Τι ακριβώς του ζητούσε ; Τι ακριβώς συζητούσε μαζί του ;
3) Και τέλος να πει ξεκάθαρα ο κος Γεωργιάδης, εάν κατά τις συνομιλίες αυτές είχε λάβει γνώση ή αν κατά οποιονδήποτε άλλο τρόπο συμμετείχε στο σχεδιασμό της απόπειρας διαφυγής του κου Μανιαδάκη από τη χώρα; Αν δηλαδή γνώριζε ή συμμετείχε στην προσπάθεια του διωκόμενου για δωροδοκία να γίνει νέος Χριστοφοράκος. 
Περιμένουμε στοιχειωδώς πειστικές απαντήσεις τόσο από τον κο Αντιπρόεδρο όσο και από τη Νέα Δημοκρατία. 
Θα επανέλθουμε.»

Διαβάστε επίσης
Ετικέτες Novartis