Επιχειρήσεις

Λουκέτα στα εργοστάσια της Sonoco σε Θεσσαλονίκη, Κιλκίς


Την ώρα που ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση επιμένουν αυτάρεσκα στο αφήγημα της "ανάπτυξης με προσέλκυση ξένων κεφαλαίων για επενδύσεις", αλλη μία θυγατρική πολυεθνικού ομίλου βάζει λουκέτο στις βιομηχανικές της μονάδες, στέλνοντας στην ανεργία 85 εργαζόμενους.

Η ελληνική θυγατρική της Sonoco κλείνει τα δύο εργοστάσια της σε Θεσσαλονίκη και Κιλκίς, διακόπτοντας τις παραγωγικές της δραστηριότητες. Οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν για την απόφαση της μητρικής εταιρείας την περασμένη Τρίτη. Οι μονάδες δύο θα κλείσουν οριστικά στις 31 Μαΐου.

Επισημαίνεται ότι βασική δραστηριότητα της Sonoco  είναι η παραγωγή ειδών συσκευασίας από χαρτί-χαρτόνι. Στον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό (χρήση 2021) η ελληνική θυγατρική εμφανίζει πωλήσεις 19,9 εκατ. ευρώ, με μεικτό κέρδος 1,5 εκατ. ευρώ και καθαρές ζημιές 540 χιλιάδες ευρώ.

ΣΥΡΙΖΑ: Μπαράζ λουκέτων και απολύσεων σε μεγάλες βιομηχανίες

Ανακοίνωση για το επικείμενο κλείσιμο των δύο βιομηχανικών μονάδων εξέδωσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Μεταξύ άλλων αναφέρουν

«Την ώρα που η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τα δήθεν θετικά της αποτελέσματα στην ανάπτυξη της χώρας, άλλη μια επιχείρηση ανακοινώνει αιφνιδιαστικά λουκέτο, επικαλούμενη το δυσβάσταχτο ενεργειακό κόστος». 

Την ανακοίνωσή υπογράφουν οι βουλευτές Γ. Γαβρήλος, Χρ. Γιαννούλης, Ρ. Θρασκιά και Κ. Νοτοπούλου.

Οπως επισημαίνουν, «μετά τη ΓΙΟΥΛΑ στο Αιγάλεω, την Tupperware και την Crown Can Hellas σε Πάτρα και Κόρινθο, μόλις χθες η Sonoco Hellas ανακοίνωσε ότι σταματάει τη λειτουργία των δύο εργοστασίων της σε Κιλκίς και Θεσσαλονίκη.

Μετά την παραπάνω εξέλιξη, 85 εργαζόμενοι οδηγούνται από 1 Ιουνίου στην ανεργία, ενώ η ευρύτερη περιοχή της Β. Ελλάδας πρόκειται να βυθιστεί περαιτέρω σε κρίση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλεί το Υπουργείο Εργασίας να λάβει άμεσες πρωτοβουλίες για τη συνολική στήριξη των εργαζομένων, που από τη μια μέρα στην άλλη μένουν χωρίς δουλειά, καθώς και των οικογενειών τους. Η παροχή ολιγόμηνων επιδομάτων, χωρίς προοπτική για κατά προτεραιότητα απορρόφηση σε θέσεις εργασίας, θα σημάνει το απόλυτο αδιέξοδο για αυτούς τους 85 εργαζόμενους.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις