ΕΥΖην

LOTR: Έτοιμο να κατακτήσει και τη μικρή οθόνη!


Η πολυαναμενόμενη τηλεοπτική μεταφορά του  Άρχοντα των Δαχτυλιδιών αναμένεται να έχει τεράστιο μπάτζετ, καθώς το τηλεοπτικό δίκτυο, το οποίο θα αναλάβει να φέρει σε πέρας αυτή τη δύσκολη αποστολή, θα πρέπει να πληρώσει 250 εκατομμύρια δολάρια μόνο για τα δικαιώματα. 

Νέες λεπτομέρειες είδαν το φως της δημοσιότητας, σχετικά με την πιθανή τηλεοπτική σειρά Lord of the Rings. Σύμφωνα με την Variety της περασμένης εβδομάδας, σύμφωνα με την οποία η Amazon ηγείται της κούρσας για να εξασφαλίσει τη σειρά, καθώς τόσο το Netflix, όσο και το HBO δείχνουν να μένουν πιο πίσω.

Παράλληλα αποκαλύφθηκαν και κάποιες οικονομικές λεπτομέρειες. Όποια εταιρεία πάρει το σόου θα φέρεται να πρέπει να πληρώσει 250 εκατομμύρια περίπου, μόνο για τα δικαιώματα. Συμπεριλαμβανομένου του κόστους παραγωγής, η παραγωγή της σειράς θα μπορούσε να κοστίσει 150 εκατομμύρια δολάρια ανά σεζόν.

Οι Amazon και Netflix φέρονται σε συζητήσεις με την Warner Bros TV και όσους διαχειρίζονται τα δικαιώματα του J.R.R. Tolkien, ενώ το HBO έκανε λίγο πίσω λόγω του υψηλού κόστους παραγωγής. Κάτι που μπορεί επίσης να φρενάρει τους ενδιαφερομένους είναι ότι το πακέτο δικαιωμάτων δεν αφορά όλους τους χαρακτήρες του Lord of the Rings, σύμφωνα με το Deadline.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Jeff Bezos, έχει αναλάβει το θέμα προσωπικά και συζητά με την Warner Bros και αυτούς που έχουν το copyright του δημιουργού, σχετικά με την πιθανή τηλεοπτική μεταφορά του Lord of the Rings. 

Η ταινία του Τζον Τζάκσον έφερε κέρδη περισσότερα από 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια, με την τελευταία ταινία, «The Return of the King», ξεπέρασε μόνο το 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Κέρδισε 11 Όσκαρ, συμπεριλαμβανομένης της Καλύτερης Εικόνας και του Καλύτερου Διευθυντή.

Μετά τη σειρά του Lord of the Rings του Τζάκσον, ο σκηνοθέτης έκανε την τριλογία «Hobbit», όπου και αυτή είχε μεγάλες εισπράξεις. Ενώ δεν έχουν ανακοινωθεί νέες ταινίες, γυρίζεται μια για τη σχέση του Tolkien με τη σύζυγό του Edith Bratt κατά τον Α 'Παγκόσμιο Πόλεμο. Μια άλλη ταινία θα εξερευνήσει τη σχέση του συγγραφέα με αυτόν της Narnia, C.S. Lewis και πώς τον έφερε τον Lewis στον Χριστιανισμό.