Τουρισμός

"Λοκομοτίβα" για τον τουρισμό στην Εύβοια το υδατοδρόμιο στη Σκύρο


«Λοκομοτίβα» για την τουριστική κίνηση στην ευρύτερη περιοχή της Εύβοιας αναμένεται να αποτελέσει το υδατοδρόμιο στη Σκύρο, η λειτουργία του οποίου αναμένεται να ξεκινήσει εντός του έτους από την Hellenic Seaplanes.

Η Σκύρος ήδη μετρά αύξηση - ρεκόρ 40% στην τουριστική κίνηση τα τελευταία τέσσερα χρόνια, έχοντας εισέλθει δυναμικά και στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, αναδεικνύοντας ένα εναλλακτικό τουριστικό μοντέλο που στηρίζεται στο περιβάλλον και τον πολιτισμό, όπως είπε ο δήμαρχος Σκύρου, Μίλτος Χατζηγιαννάκης, προσθέτοντας ότι το υδατοδρόμιο θα δημιουργήσει πολλαπλά αναπτυξιακά οφέλη για όλη την Εύβοια.

Το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου είναι ο πρώτος Λιμενικός Φορέας στην Ελλάδα που ξεκίνησε τις διαδικασίες για την ίδρυση, λειτουργία και εκμετάλλευση υδατοδρομίου εντός ζώνης λιμένα. Τον Απρίλιο του 2014 στο πλαίσιο του νόμου 4146/2013, διενέργησε τον πρώτο διαγωνισμό στη χώρα παρέχοντας το δικαίωμα σε ιδιώτη επενδυτή, την Hellenic Seaplanes, να ιδρύσει, να λειτουργήσει και να εκμεταλλευτεί το υδατοδρόμιο της Σκύρου.

Η διακήρυξη του διαγωνισμού της Σκύρου απεστάλη σε δεκάδες λιμενικούς φορείς στην Ελλάδα και έτσι ξεκίνησε μια μαζική διαγωνιστική διαδικασία την ίδια χρονιά και τα επόμενα δύο χρόνια εκπονήθηκαν μελέτες για εγκατάσταση υδατοδρομίων σε περίπου 25 λιμάνια και λίμνες, επεσήμανε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου, Κυριάκος Αντωνόπουλος.

Με το νέο υδατοδρόμιο γίνεται το πρώτο βήμα για το στρατηγικό πλάνο σύνδεσης της Σκύρου και λιμανιών της Εύβοιας με την υπόλοιπη Ελλάδα και τη διαμόρφωση ενός ενιαίου ολοκληρωμένου και ελκυστικού τουριστικού προϊόντος συνολικά για τον Νομό Εύβοιας, στον οποίο ανήκει η Σκύρος.

Με τα υδροπλάνα, οι επισκέπτες θα μπορούν να μετακινούνται γρηγορότερα και ασφαλέστερα αλλά και να αυξάνουν τις επιλογές τους σε επισκεψιμότητα προορισμών σε όλη την ευρύτερη περιοχή.

Επίσης θα συμβάλει στην καλύτερη διασύνδεση των λιμανιών και την εξυπηρέτηση των κατοίκων, ενώ θα δημιουργηθούν και νέες θέσεις εργασίας, σημείωσε ο κ. Μίλτος Χατζηγιαννάκης.

Διαβάστε επίσης