ΕΥΖην

Λογοτεχνία του φανταστικού: Βραβείο στην σύγχρονη Βουλγάρα συγγραφέα Ζντράβκα Εβτίμοβα


Βραβείο από αμερικανικό εκδοτικό οίκο έλαβε η συγγραφέας Ζντράβκα Εβτίμοβα, σε αναγνώριση της προσφοράς της στη λογοτεχνία του φανταστικού.

Πρόκειται για την πρώτη απονομή του βραβείου Dr. T. O'Connor Sloane, το οποίο καθιερώθηκε το 2023 και δίδεται από τον εκδοτικό οίκο Starship Sloane Publishing στις Ηνωμένες Πολιτείες.

"Το βραβείο αυτό αναγνωρίζει τη σημαντική και διαρκή συνεισφορά της Ζντράβκα Εβτίμοβα στον τομέα της λογοτεχνίας του φανταστικού μέσα από το μοναδικό δημιουργικό λογοτεχνικό όραμά της και τη φωνή της, την εμπνευσμένη πρωτοτυπία και το σύνολο του διεθνώς αναγνωρισμένου και βραβευμένου έργου της", αναφέρει το κείμενο της βράβευσής της.

Ο ιστότοπος του εκδοτικού οίκου αναφέρει ότι η Εβτίμοβα "συγκαταλέγεται στους κορυφαίους σύγχρονους συγγραφείς της Βουλγαρίας, και το διεθνώς αναγνωρισμένο και βραβευμένο έργο της έχει εμπλουτίσει σε βάθος το πεδίο της λογοτεχνίας του φανταστικού και ευρύτερα της λογοτεχνίας στο σύνολό της".

Στις αρχές Δεκεμβρίου η Starship Sloane Publishing, που έχει την έδρα της στο 'Οστιν του Τέξας, εξέδωσε το μυθιστόρημα "He May Wear My Silence" ("Εκείνος φέρει τη σιωπή μου") της Εβτίμοβα.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα