Πολιτική

Λεβέντης: H συμφωνία των Πρεσπών είναι εγκληματική για την Ελλάδα


Στη διαβεβαίωση, μεταξύ άλλων, πως δεν πρόκειται να κάνει ούτε ένα βήμα πίσω για τη Συμφωνία των Πρεσπών, προέβη, κατά τη διάρκεια ομιλίας του, σε βουλευτές και στελέχη της Ένωσης Κεντρώων, ο πρόεδρος της παράταξης, Βασίλης Λεβέντης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Λεβέντης επανέλαβε για τη συμφωνία Τσίπρα- Ζάεφ ότι είναι κατάπτυστη και υπενθύμισε ότι εδώ και πάρα πολλούς μήνες είχε εκφράσει την άποψη ότι και μόνο το όνομα «Μακεδονία» που παραδίδουμε στα Σκόπια αποτελεί την βάση για τις αλυτρωτικές διαθέσεις των γειτόνων μας, υπογραμμίζοντας ακόμη ότι δεν πρέπει να κυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών από την Βουλή.

Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι αξιωματούχοι των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης πιέζουν την Ένωση Κεντρώων να αλλάξει θέση και να ταυτιστεί με την άποψη της Κυβέρνησης, λέγοντας: «Μου πρότειναν να επισκεφτώ τα Σκόπια με έξοδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να καταλάβω και να κατανοήσω το πόσο καλή είναι αυτή η συμφωνία και ο κ. Ζάεφ, για τους δυο λαούς. Δεν αποδέχθηκα την πρόταση και τους είπα να κρατήσουν τα χρήματά τους για άλλο σκοπό». Ο πρόεδρος της  Ένωσης Κεντρώων έστειλε ένα μήνυμα για την Μακεδονία λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν θα κάνω ούτε βήμα πίσω στην υπόθεση της συμφωνίας των Πρεσπών και ζητώ από τους πολίτες να ενισχύσουν εκλογικά την Ένωση Κεντρώων έτσι ώστε να μπούμε φραγμός στα σχέδια των ισχυρών». 

Για τις καταλήψεις, τάχθηκε υπέρ των ανοιχτών σχολείων και κάλεσε τους μαθητές να αντιδράσουν για την συμφωνία των Πρεσπών, προσθέτοντας ότι με βάση το άρθρο 86 του Συντάγματος όσοι υπέγραψαν την συγκεκριμένη συμφωνία θα λογοδοτήσουν και θα αναζητηθούν ευθύνες για τον Πρωθυπουργό και τον τότε Υπουργό Εξωτερικών, ενώ ζήτησε ακόμη να συνεδριάσει η Βουλή και να εγκρίνει ψήφισμα προς την Παγκόσμια Κοινότητα με το οποίο θα λέμε με βροντερή φωνή ότι δεν μπορούμε να δεχτούμε την προδοσία της Μακεδονίας.

Σχετικά τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας, ο κ. Λεβέντης στάθηκε ιδιαίτερα στην προσπάθεια της Κυβέρνησης να μετατρέψει την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία σε ΜΚΟ, μέσω της θρησκευτικής ουδετερότητας του κράτους. Αυτό σημαίνει διωγμό της ορθοδοξίας και ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο έστω και αυτή την στιγμή να ζητήσει συγνώμη από τον κλήρο γιατί διαφορετικά, όπως είπε, κινδυνεύει ακόμη και ο θρόνος του. Ο κλήρος, τόνισε, έχει δώσει το αίμα του για την ελευθερία της πατρίδας και δεν μπορεί η ορθοδοξία να εξισώνεται με άλλα δόγματα όπως Ιεχωβάδες και Μορμόνους. 

Ο κ. Λεβέντης κατέθεσε πρόταση και οικονομικό πλαίσιο για την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας και την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος. Συγκεκριμένα, μίλησε για ένα μοντέλο ανάπτυξης που θα βασίζεται στις επενδύσεις, στο νοικοκύρεμα του δημοσίου και την αποδοτικότητα του ασφαλιστικού συστήματος. Επίσης πρότεινε την συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων και τον σχηματισμό μιας μεγάλης Οικουμενικής Κυβέρνησης για το καλό της χώρας ξεκαθαρίζοντας, ότι η Ένωση Κεντρώων θα στήριζε μια τέτοια Κυβέρνηση χωρίς ανταλλάγματα, υπουργικές καρέκλες και θέσεις εξουσίας. 

Αναφορικά με το ζήτημα των συντάξεων, πρότεινε το σύστημα της Αυστραλίας, δηλαδή να υπάρξει πλαφόν στις συντάξεις και να κοπούν όλες οι συντάξεις με εισοδηματικά κριτήρια που υπερβαίνουν τις 3.000 ή 4.000 ευρώ, ενώ εξήγησε ότι με αυτή την πρόταση, δεν σημαίνει ότι δεν σέβεται τις ασφαλιστικές εισφορές και τα όσα έχουν προσφέρει οι εργαζόμενοι σε αυτή την κατηγορία, αλλά προέχει να έχουν σύνταξη όλοι οι Έλληνες και να μην πηγαίνουν στους Μητροπολίτες για ένα πιάτο φαγητό. Το σύνθημά μας, είπε ο κ. Λεβέντης είναι ότι οι πλούσιοι πρέπει να δώσουν από το περίσσευμά τους στο έλλειμμα των φτωχών. Πρέπει επίσης, να φροντίσουμε να ενισχυθούν οι πολύτεκνοι, οι αγρότες, οι νέοι και οι άνεργοι, ενώ κατηγόρησε την Κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική λέγοντας ότι αφού μας τα παίρνει με κάθε τρόπο, δίνει ελεημοσύνη με αναδρομικά και άλλες πολιτικές. 

Όσον αφορά τις δημοσκοπήσεις, ο κ. Λεβέντης τόνισε ότι δεν είναι αξιόπιστες και προέβλεψε ότι η Ένωση Κεντρώων θα έχει τέτοια ποσοστά στις εκλογές που θα τρίβουν τα μάτια τους όσοι σήμερα δίνουν ποσοστά κάτω του 3%.

Κλείνοντας, δεσμεύτηκε ότι θα είναι καθημερινά κοντά στον λαό και ζήτησε από τον λαό της Μακεδονίας αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα να ενισχύσουν το κόμμα του, έτσι ώστε να σταθεί εμπόδιο στις όποιες αντιλαϊκές πολιτικές είτε αυτές αφορούν την κοινωνία είτε τα εθνικά μας συμφέροντα.