Πολιτική

Λεβέντης: Δεν θα επιτρέψουμε να χάσει η Εκκλησία το κύρος της


Την άποψη πως πλέον "η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία θα εξισούται με δόγματα και αιρέσεις", εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Λεβέντης,  μιλώντας στον Real FM, τόνισε: "Δεν μπορεί κανένας Αρχιερέας να ανταλλάξει την θρησκευτική πίστη με υλικά αγαθά".

Παράλληλα, δήλωσε ακόμη ότι έγινε συναλλαγή ανάμεσα στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και τον Πρωθυπουργό, σημειώνοντας μάλιστα ότι "η Εκκλησία πήρε τον πλήρη και απόλυτο έλεγχο των οικονομικών της και η Κυβέρνηση πήρε την ουδετερότητα. Με την συμφωνία αυτή οι Μητροπολίτες αποκτούν ισχυρή εξουσία έναντι των κληρικών και των οικονομικών της κάθε Μητρόπολης. Αυτό σημαίνει δηλαδή ότι παύει η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία να έχει την ισχύ και τον ρόλο και εξισούται με δόγματα και αιρέσεις", συμπληρώνοντας πως "η Ένωση Κεντρώων δεν θα το αφήσει αυτό και δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να απωλέσει το κύρος της η Επίσημη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος". 

Εν συνεχεία, ο επικεφαλής της Ένωσης Κεντρώων επεσήμανε ότι ο κατώτερος κλήρος θα αντιμετωπίσει προβλήματα στο μέλλον με την μισθοδοσία, την σύνταξη και την ασφάλιση.

Η Ένωση Κεντρώων όπως είπε, είναι υπέρ της εξίσωσης των ιδιωτικών και δημόσιων δικαιωμάτων των εργαζομένων, αλλά στην προκειμένη περίπτωση των κληρικών, θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα να μην επιθυμούν οι νέοι άνθρωποι να υπηρετήσουν την ορθοδοξία, δηλαδή πολύ απλά σε λίγα χρόνια δεν θα έχουμε παπάδες.

Κλείνοντας, ο κ. Λεβέντης υπογράμμισε ότι ενοχλήθηκε έντονα από το γεγονός ότι η Κυβέρνηση δεν ενημέρωσε τα πολιτικά κόμματα και η Εκκλησία δεν ενημέρωσε την Ιερά Σύνοδο, τους κληρικούς και το Πατριαρχείο.