Τουρισμός

Λέσβος: Ανοιχτά το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους και τα Πάρκα Σιγρίου και Πλάκας


Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου άνοιξε ξανά τις πύλες του για το κοινό,  μαζί με όλα τα Μουσεία της Ελλάδας, την Παρασκευή 14 Μαΐου.

Παράλληλα, επαναλειτουργούν τα υπαίθρια Πάρκα του Απολιθωμένου Δάσους Σιγρίου και Πλάκας. Τα δύο Πάρκα παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς εκτός από τα μοναδικά απολιθωμένα δένδρα που απολιθώθηκαν πριν από 20 εκατομμύρια χρόνια αποτελεί ένα εξαιρετικό βιότοπο ορχεοειδών και ορνιθοπανίδας.

Στο δεύτερο κύμα της ανοιξιάτικης ανθοφορίας κυριαρχεί η anakamptis sancta και το πάρκο μοιάζει με ένα ατέλειωτο λιβάδι με ροζ και λευκές ορχιδέες που αποτελούν ένα όμορφο φυτό που συναντάται στην Ανατολική Μεσόγειο και έχει πάρει το όνομα του από την παρουσία του στους Αγίους Τόπους.

Οι επισκέπτες του Μουσείου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα νέα ευρήματα που εκτίθενται στο Μουσείο μετά την ολοκλήρωση των εργασιών επανέκθεσης του μόνιμου εκθεσιακού χώρου αφιερωμένου στο Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου.

Πρόκειται για ευρήματα που προέρχονται από τις πρόσφατες ανασκαφές του Μουσείου και για πρώτη φορά παρουσιάζονται στο κοινό. Παράλληλα, οι επισκέπτες του Μουσείου μπορούν να επισκεφτούν τη μόνιμη έκθεση «Γεωιστορική εξέλιξη του Αιγαίου», να παρακολουθήσουν την επιστημονική ενημέρωση και παρουσίαση πολυμέσων.

Ας σημειωθεί ότι το Μουσείο στο πλαίσιο της προσπάθειας καλύτερης εξυπηρέτησης των επισκεπτών του και των μέτρων για την αποφυγή διασποράς του COVID-19, προσφέρει τη δυνατότητα έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Πρόκειται για μια νέα υπηρεσία του Μουσείου που δίνει τη δυνατότητα έκδοσης εισιτηρίων πριν την επίσκεψη στο Μουσείο και τα Πάρκα του Απολιθωμένου Δάσους αποφεύγοντας έτσι την αναμονή και τον συνωστισμό στο εκδοτήριο.

Η έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου είναι μια εξαιρετικά εύκολη διαδικασία που μπορεί να γίνει είτε από υπολογιστή ή κινητό κλπ. μέσω της ιστοσελίδας του Μουσείου www.lesvosmusum.gr.

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και τα Πάρκα Απολιθωμένου Δάσους Σιγρίου και Πλάκας λειτουργούς καθημερινά πλην Δευτέρας από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα