Επιχειρήσεις

Lavipharm: Εξαγόρασε τα φαρμακευτικά προϊόντα Lonarid και Lonalgal


Η Lavipharm AE ανακοίνωσε την εξαγορά των φαρμακευτικών προϊόντων Lonarid N ® και Lonalgal® από την Boehringer Ingelheim International GmbH. Οι ετήσιες πωλήσεις των δύο φαρμάκων ανέρχονται σε 8 εκατ. ευρώ ετησίως.

Η φημολογία το εν λόγω deal είχε αναπτυχθεί τις προηγούμενες ημέρες, ανεβάζοντας σημαντικά τη μετοχή της Lavipharm στο χρηματιστήριο.

Η ανακοίνωση

Η Lavipharm A.E. ανακοινώνει, σύμφωνα με τον Κανονισμό 596/2014/ΕΕ, την υπογραφή συμφωνίας με τη Boehringer Ingelheim International GmbH για την εξαγορά των δύο αναλγητικών φαρμακευτικών προϊόντων Lonarid N ® και Lonalgal® για την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου με τη δυνατότητα να τα αξιοποιήσει και διεθνώς.

Οι ιστορικές συνολικές πωλήσεις των δύο φαρμακευτικών προϊόντων ανέρχονται στο ποσό των €8 εκατ. περίπου ετησίως (Χονδρικές Τιμές). Η συναλλαγή θα χρηματοδοτηθεί με ίδια κεφάλαια της εταιρείας. Και τα δύο προϊόντα διατίθενται κανονικά στην ελληνική αγορά, ενώ η διάθεσή τους από τη Lavipharm αναμένεται να ξεκινήσει εντός του Α’ τριμήνου 2024 με την ολοκλήρωση της διαδικασίας μεταφοράς των αδειών κυκλοφορίας τους.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες Lavipharm