Επιχειρήσεις

ΛΑΡΚΟ: Τον Μάρτιο οι δεσμευτικές προσφορές – Ποιοι είναι οι ενδιαφερόμενοι


Το ΤΑΙΠΕΔ έδωσε προθεσμία 30 ημερών στα επενδυτικά σχήματα που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη ΛΑΡΚΟ, πριν από ένα χρόνο, να υποβάλλουν τις δεσμευτικές τους προσφορές.

Το Ταμείο, ως γνωστόν, «τρέχει» τον διαγωνισμό που αφορά τα  περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου, στα οποία περιλαμβάνεται η εκμίσθωση του Μεταλλευτικού Συγκροτήματος της Λάρυμνας, τα μεταλλεία στη Λάρυμνα και το Λούτσι, τα μεταλλευτικά δικαιώματα και άλλα. Η προθεσμία των τριάντα ημερών αφορά και τον δεύτερο διαγωνισμό που έχει προκηρύξει ο ειδικός διαχειριστής της ΛΑΡΚΟ, που εκπροσωπεί την Εθνική Τράπεζα και τη ΔΕΗ και σχετίζεται με τις μετοχοποιημένες οφειλές της νικελοβιομηχανίας.

Αρχικώς, κατά τη περυσινή… εκκίνηση του διαγωνισμού, ενδιαφέρον για την ΛΑΡΚΟ είχαν εκδηλώσει έξι υποψήφιοι, ωστόσο, φαίνεται πώς έχουν απομείνει τρεις, οι οποίοι και αναμένεται να καταθέσουν προσφορές. Πρόκειται για την κοινοπραξία της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με την ελβετική εταιρεία συμμετοχών AD Holdings, την Mytilineos και την ιρλανδο-βρετανική Commodity and Mining Insight. 
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες ΛΑΡΚΟ