Επιχειρήσεις

ΛΑΡΚΟ: «Ξεκολλάει» η πώληση - Έως το τέλος Νοεμβρίου η υποβολή προσφορών


Με την Κομισιόν να πιέζει για «ξεπάγωμα» του διπλού διαγωνισμού για την πώληση της ΛΑΚΟ, το οικονομικό επιτελείο απαίτησε από τους υπεύθυνους της διαγωνιστικής διαδικασίας, ΤΑΙΠΕΔ και Ειδικό Διαχειριστή, να ανεβάσουν ρυθμό και να «τρέξουν» τη βαλτωμένη επί μήνες κατάσταση. Ο στόχος που τίθεται είναι ότι έως το τέλος Νοεμβρίου, να κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές για τους δύο διαγωνισμούς που αφορούν τα περιουσιακά στοιχεία της ΛΑΡΚΟ.

Υπάρχουν, ωστόσο, αρκετά θολά σημεία που αφορούν την εν λόγω ιδιωτικοποίηση, τα οποία πρέπει να ξεκαθαρίσουν, δίνοντας κατόπιν τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους επενδυτές, στο εύλογο χρονικό διάστημα έως τα τέλη Νοεμβρίου, να αξιολογήσουν την κατάσταση.

Ο πρώτος διαγωνισμός που «τρέχει» το ΤΑΙΠΕΔ, αφορά στα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου, στα οποία περιλαμβάνεται η εκμίσθωση του Μεταλλευτικού Συγκροτήματος της Λάρυμνας, τα μεταλλεία στη Λάρυμνα και το Λούτσι, τα μεταλλευτικά δικαιώματα και άλλων περιουσιακών στοιχείων ιδιοκτησίας του ελληνικού Δημοσίου. Ο δεύτερος διαγωνισμός σχετίζεται με τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας.

Αρχικά, ενδιαφέρον για την ΛΑΡΚΟ είχαν εκδηλώσει έξι υποψήφιοι, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι τρεις συνεχίζουν να ασχολούνται με την διαγωνιστική διαδικασία της νικελοβιομηχανίας. Πρόκειται για την κοινοπραξία της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με την εταιρεία συμμετοχών AD Holdings, την Mytilineos και την Commodity and Mining Insight. 
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες ΛΑΡΚΟ