Τουρισμός

Λάρισα: "Πάρκο των Ευχών" και εκδηλώσεις τόνωσαν την τουριστική και εμπορική κίνηση


Θετικό κλίμα παρατηρείται στον εμπορικό κόσμο της Λάρισας την περίοδο των εορτών που διανύουμε, καθώς φαίνεται να υπάρχει αύξηση της τουριστικής και της εμπορικής κίνησης της πόλης, λόγω της λειτουργίας του «Πάρκου των Ευχών», αλλά και συνολικά των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στη περιοχή.

Η πληρότητα στα ξενοδοχεία είναι σε υψηλά επίπεδα και η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα αυξημένη. 
   
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων νομού Λάρισας, Ειρήνη Παπαϊωάννου σημείωσε ότι το «Πάρκο των Ευχών» στη Λάρισα μαζί με τον «Μύλο των Ξωτικών» στα Τρίκαλα, αλλά και συνολικά οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, έχουν δημιουργήσει μια πολύ καλή εικόνα στην περιοχή, με την πληρότητα στα ξενοδοχεία να αγγίζει το 100% τις ημέρες αιχμής.

«Είναι ευχάριστο το γεγονός αυτό διότι είχαμε χρόνια να ζήσουμε κάτι τέτοιο. Επιτέλους η Λάρισα έχει αποκτήσει μια δική της ταυτότητα την περίοδο των εορτών με αποτέλεσμα όλα τα ξενοδοχεία να έχουν κινητικότητα. Φαίνεται πως δημιουργείται μια εικόνα πως η Λάρισα έχει μεγάλο ενδιαφέρον την περίοδο των εορτών σε αυτούς που θέλουν να επισκεφτούν την περιοχή» τόνισε.
   
Από τη μεριά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας Χαράλαμπος Παπαδόπουλος σημείωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι παρατηρείται αυξημένη κίνηση στα εμπορικά καταστήματα αυτές τις ημέρες, σημειώνοντας ότι οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και το γιορτινό κλίμα βοηθούν σε αυτή την κατεύθυνση. Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι το «Πάρκο των Ευχών» στη Λάρισα προσδίδει ένα θετικό κλίμα στην αγορά, ενώ τόνισε ότι κάθε χρόνο γίνεται προσπάθεια για καλύτερη σύνδεση του πάρκου με το εμπορικό κέντρο.
   
Ο κ. Παπαδόπουλος επεσήμανε επίσης ότι είναι θετικό το γεγονός ότι ο τζίρος στα καταστήματα έχει φτάσει στα περσινά επίπεδα, υποστηρίζοντας ότι διαμορφώνεται μια κανονικότητα «μετά από μια δεκαετία όπου η κατάσταση ήταν πολύ άσχημη λόγω της οικονομικής κρίσης». 
   
Τέλος, ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία του εμπορικού συλλόγου Λάρισας, για τη διοργάνωση πλούσιων εορταστικών εκδηλώσεων την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, με τίτλο «Ερμού όπως Παλιά».

Πρόκειται για μια προσπάθεια από τον εμπορικό σύλλογο να αναβιώσει ένα παλιό έθιμο της δεκαετίας του 1960, σύμφωνα με το οποίο τη παραμονή Πρωτοχρονιάς, οι Λαρισαίοι αξιοποιώντας το εορταστικό κλίμα των ημερών έκαναν την βόλτα τους και τα ψώνια τους στην οδό Ερμού.

Διαβάστε επίσης