Επιχειρήσεις

Lamda: Συγχωνεύσεις θυγατρικών με στόχο το χρηματιστήριο


Δύο νέοι επιχειρηματικοί πόλοι δημιουργείται στους κόλπους του ομίλου Lamda Development, με τη συγχώνευση θυγατρικών που διαχειρίζονται εμπορικά κέντρα του ομίλου και τη συγκρότηση νέας εταιρείας στην οποία θα εισφερθούν περιουσιακά στοιχεία των Golden Hall, The Mall Athens και Designers Outlet («Εκπτωτικό Χωριό»).

Ως ξεχωριστός βραχίονας παραμένει η εταιρεία ειδικού σκοπού Lamda Ellinikon Malls Ηolding, που έχει αναλάβει την ανάπτυξη και διαχείριση και των υπό σχεδιασμό malls στο Ελληνικό (Vouliagmenis Malls και Marina Galleria).

Στόχος των κινήσεων αυτών  είναι η δημιουργία ισχυρών επιχειρηματικών σχημάτων που θα εισαχθούν μελλοντικά στο χρηματιστήριο, αποφέροντας στον όμιλο κέρδη και υπεραξίες, με παράλληλη δυνατότητα άντλησης κεφαλαίων για νέες επενδύσεις.

Πρώτα βήματα η συγχώνευση των 100% θυγατρικών «Malls Management Services» και «ΜC ΜΑΕ Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας», καθώς και η απόσχιση περιουσιακών στοιχείων από τις εταιρείες των υφιστάμενων εμπορικών κέντρων.

Οσον αφορά τα δύο εμπορικά κέντρα στην έκταση του Ελληνικού, κατά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη ενημέρωσης των επενδυτών η διοίκηση του ομίλου γνωστοποίησε ότι έχουν συναφθεί συμφωνίες για το 53% της εκμισθώσιμης επιφάνειας στο Vouliagmenis Malls. Για το Marina Galleria τα προσύμφωνα αφορούν το 30% της μεικτής εκμισθώσιμης επιφάνειας. Εκτιμάται ότι το ποσοστό θα ανέλθει σε 50% έως το τέλος του έτους.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα