Επιχειρήσεις

Lamda: Κοντά στην απόκτηση του McArthurGlen


Κοντά στην ολοκλήρωση ακόμη ενός deal βρίσκεται η Lamda Development, η οποία γνωστοποίησε ότι βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για την απόκτηση της ιδιοκτήτριας εταιρείας του εκπτωτικού χωριού McArthurGlen Designer Outlet Athens στα Σπάτα του νομού Αττικής.

Η Lamda, στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, σημείωσε πως θα ενημερώσει έγκαιρα το επενδυτικό κοινό, με νεότερο δελτίο Τύπου, για την κατάληξη των σχετικών διαπραγματεύσεων.

Στις αρχές Ιουλίου, η Lamda, εξέδωσε με μεγάλη επιτυχία, επταετές «πράσινο» ομόλογο, που προσέλκυσε το ενδιαφέρον επενδυτικών χαρτοφυλακίων και επενδυτών, με αποτέλεσμα να υποβληθούν προσφορές υπερτριπλάσιες του ζητούμενου ποσού, ενώ το επιτόκιο διαμορφώθηκε χαμηλότερα από το προβλεπόμενο.

Οι εγγραφές ανήλθαν σε 718,5 εκατ. ευρώ, καλύπτοντας κατά 3,12 φορές την έκδοση, που ήταν 230 εκατ. ευρώ.
Το επιτόκιο των 7ετών ομολόγων διαμορφώθηκε σε 4,7%.
Οι 170.000 Ομολογίες (73,9% επί του συνόλου) κατανεμήθηκαν σε ιδιώτες επενδυτές.

Τα αντληθέντα κεφάλαια θα διατεθούν σε «πράσινες» επενδύσεις:

  • Περί τα 85 με 110 εκατ. ευρώ θα κατευθυνθούν στην ανάπτυξη νέων βιώσιμων κτιρίων και σε ενεργειακή αναβάθμιση υφιστάμενων.
  • Ποσό της τάξεως των 75 εκατ. ευρώ θα διατεθεί για ανάπτυξη ή εξαγορά πάρκων ΑΠΕ και μονάδων αποθήκευσης, ώστε να καλυφθούν οι ενεργειακές ανάγκες του Ελληνικού και άλλων ακινήτων του ομίλου.
  • Για κατασκευή-ανάπτυξη-εγκατάσταση έξυπνων συστημάτων στο Ελληνικό θα διατεθούν 45 με 60 εκατ. ευρώ
Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα