Ελλάδα

«Λαϊκές» κατοικίες των... 7.600 ευρώ το τμ στο Ελληνικό


 Ποιό νοικοκυριό μεσαίου εισοδήματος μπορεί να διαθέσει 760.000 ευρώ συν φόρους, για να αγοράσει ένα διαμέρισμα 100 τετραγωνικών;

Τόσο θα κοστίζουν κατά μέσο όρο τα νέα διαμερίσματα που σχεδιάζει να κατασκευάσει η Lamda Development σε τρεις περιοχές της υπό ανάπλαση έκτασης του Ελληνικού, στο πλαίσιο του project... «λαϊκής» κατοικίας, το οποίο απευθύνεται σε βαλάντια “μεσαίου” - κατά την άποψη της εταιρείας – μεγέθους.

Υπό υλοποίηση βρίσκονται τα άλλα projects με τα διαμερίσματα στον Riviera Tower και τις παραθαλάσσιες κατοικίες, όπου η μέση τιμή πώλησης διαμορφώθηκε σε... 12.300 ευρώ το τετραγωνικό, φθάνοντας σε κάποιες περιπτώσεις έως τα 32.000 ευρώ!

Τώρα η Lamda σκοπεύει να απευθυνθεί σε υποψήφιους αγοραστές μικρότερων οικονομικών δυνατοτήτων,  έχοντας προφανώς άγνοια ή στρεβλή άποψη για το τι εστί “μεσαίο εισόδημα” και πόσα μπορεί να διαθέσει μιά τέτοια οικογένεια για να αγοράσει σπίτι.

Το mega project που αποτελείται από τρία επιμέρους, περιλαμβάνει την ανέγερση τριών συγκροτημάτων κατοικιών κοντά στις λεωφόρους Ποσειδώνος και Αλίμου και στα σύνορα του Commercial Hub, του εμπορικού πόλου όπου θα αναπτυχθεί το mall της λεωφόρου Βουλιαγμένης. Είναι το Mainstream Posidonos με 432 διαμερίσματα, το Mainstream Alimos που θα έχει επίσης 432 διαμερίσματα και το Neighborhood Retail με 115 διαμερίσματα.

Από την πώληση των 432 διαμερισμάτων του Mainstream Posidonos η Lamda Development υπολογίζει ότι θα εισπράξει 368 εκατ.ευρώ. Τα διαμερίσματα του συγκροτήματος  Mainstream Alimos στα όρια με τον Αλιμο θα της αποφέρουν 313 εκατ. ευρώ. Επιπλέον 79 εκατ. προβλέπει να εισπράξει  από τις πωλήσεις του συγκροτήματος κατοικιών κοντά στο εμπορικό κέντρο.

Με συνολικά έσοδα 750 εκατ. ευρώ και περιθώριο κέρδους 35% με 40%, το project “λαϊκής” κατοικίας εκτιμάται ότι θα αποφέρει κέρδη περίπου 300 εκατ. ευρώ την επόμενη τριετία, με την ολοκλήρωση του.

Επιπλέον έσοδα 420 εκατ. ευρώ και κέρδη της τάξεως των 150 εκατ. ευρώ αναμένει η εταιρεία από άλλα οικιστικά project  που έχει σχεδιάσει να υλοποιήσει στο Ελληνικό.

Από τις προπωλήσεις κατοικιών στο παράκτιο μέτωπο έχει ήδη εισπράξει 311 εκατομμύρια και θα συγκεντρώσει άλλα τόσα ως το τέλος του τρέχοντος έτους.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα