Ελλάδα

Λαϊκές αγορές: Νέος οδηγός–εγχειρίδιο απλοποιημένης εγγραφής στην πλατφόρμα «Open Market»


Νέο οδηγό-εγχειρίδιο, ειδικά διαμορφωμένο για τον κλάδο των λαϊκών αγορών, εξέδωσε το Υπουργείο Ανάπτυξης σχετικά με τη διαδικασία εγγραφής στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα «Ανοικτή Αγορά» του άρθρου 56 ν. 4849/2021 (Α΄ 207) για το υπαίθριο εμπόριο.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της η Παναττική Ομοσπονδία Πωλητών Λαϊκών Αγορών αναφέρει:

«Μετά από συνεργασία της ομοσπονδίας με τον διευθυντή του φορέα διαχείρισης λαϊκών αγορών της Περιφέρειας Αττικής Χάρη Πασβαντίδη, η εγγραφή όλων των πωλητών λαϊκών αγορών απλοποιείται.

Μάλιστα στο πλαίσιο αυτό εκδόθηκε και νέος οδηγός-εγχειρίδιο για τη διαδικασία εγγραφής όλων στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα "Ανοικτή Αγορά" του άρθρου 56 ν. 4849/2021 (Α΄ 207) για το υπαίθριο εμπόριο.

Υπενθυμίζεται ότι στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα "Ανοικτή Αγορά" (ΟΠΣΑΑ), στο οποίο παρέχεται πρόσβαση μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης https://openmarket.mindev.gov.gr εισάγοντας τους προσωπικούς κωδικούς μας ΤAXIS, υποχρέωση καταγραφής έχουν όλοι οι υφιστάμενοι αδειούχοι επαγγελματίες και παραγωγοί πωλητές που απέκτησαν άδειες πριν την έναρξη ισχύος του ν. 4849/2021, δηλαδή πριν την 1η Φεβρουαρίου 2022 και οι οποίες δεν έχουν καταργηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4849/2021 ή προγενέστερου νομοθετικού πλαισίου».

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση «στο πλαίσιο των παρεμβάσεων που έγιναν, έχουν αφαιρεθεί αρκετά πεδία ή δεν είναι πλέον υποχρεωτική η συμπλήρωσή τους για την οριστική υποβολή της αίτησης. Μάλιστα το υπουργείο Ανάπτυξης εξέδωσε νέο εγχειρίδιο ειδικά διαμορφωμένο για τον κλάδο των λαϊκών αγορών».

Υπενθυμίζεται ότι οι κάτοχοι άδειας επαγγελματία πωλητή λαϊκών αγορών θα μπορούν να καταχωρίσουν τις άδειές τους στο σύστημα έως τις 15 Ιουνίου 2024.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα