Ελλάδα

Κυριακή 18/02 - Σαλαμίνα: Συγκέντρωση ενάντια στην αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα


Με κεντρικό αίτημα «Να μη λύσει κάβους η φρεγάτα - Κανένας στρατιωτικός έξω από τα ελληνικά σύνορα» καλούν αύριο Κυριακή σε συγκέντρωση στη Σαλαμίνα εργατικά σωματεία και συλλογικότητες που ανήκουν στην Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό. Το ραντεβού είναι στα «Παλούκια» Σαλαμίνας (πιάτσα ταξί) στις 12:00 το μεσημέρι.

Σε ανακοίνωσή της η πρωτοβουλία αναπτύσσει εν συντομία τους λόγους της κινητοποίησης:

«Αυτές τις μέρες κορυφώνεται η απίστευτη τραγωδία του Παλαιστινιακού λαού της Γάζας με την ισραηλινή «τελική λύση» εθνοκάθαρσης προ των πυλών.

Το κράτος δολοφόνος του Ισραήλ απειλεί με χερσαία εισβολή την Ράφα, την νοτιότερη πόλη της Γάζας, που το ίδιο έχει χαρακτηρίσει προστατευμένη ζώνη από στρατιωτικές επιχειρήσεις, στην οποία έχουν συγκεντρωθεί και ζουν σήμερα σε άθλιες συνθήκες, 1,5 εκατομμύρια εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι από την υπόλοιπη Γάζα.

Ήδη το Ισραήλ έχει δολοφονήσει μέχρι σήμερα 28.576 ονομαστικά καταγραμμένους Παλαιστίνιους, εκ των οποίων το 70% είναι γυναίκες και παιδιά, έχει τραυματίσει 68.291, ενώ αγνοούνται περίπου 6.000 κάτω από τα ερείπια των βομβαρδισμένων σπιτιών. Οι βομβαρδισμοί και δολοφονίες αμάχων συνεχίζονται ακόμα και μέσα σε νοσοκομεία την ώρα που γράφεται αυτή η ανακοίνωση. Ταυτόχρονα μπλοκάρει εκατοντάδες φορτηγά ανθρωπιστικής βοήθειας στα σύνορα της Γάζας, επιδιώκοντας να δημιουργήσει μαζικό λιμό, ενώ ήδη οι μολυσματικές ασθένειες θερίζουν στη Ράφα. Θέλει να τους εξοντώσει!

Ο ΟΗΕ, χιλιάδες διεθνείς προσωπικότητες, ακόμα και κάποιες κυβερνήσεις της συνένοχης Δύσης προειδοποιούν για τρομακτικές συνέπειες που θα έχει στους 1.500.000 παγιδευμένους Παλαιστίνιους μια εισβολή του ισραηλινού κατοχικού στρατού στη Ράφα.

Ήρθε η ώρα ΟΛΟ το Κίνημα Αλληλεγγύης στη Παλαιστίνη, με τις διάφορες εκφάνσεις του, να συσπειρωθεί και να δράσει ΕΝΙΑΙΑ πριν να είναι πολύ αργά για τους Παλαιστίνιους της Γάζας!

Η συνένοχη ελληνική κυβέρνηση της ΝΔ, σύμμαχος του Ισραήλ, πρέπει να πιεστεί αφόρητα με συνεχείς μαζικές κινητοποιήσεις διαφόρων μορφών και να πάρει θέση για Άμεση Κατάπαυση του Πυρός. Να διακόψει κάθε στρατιωτική συνεργασία και παροχή βοήθειας στο Ισραήλ. Να απαιτήσει να συμμορφωθεί το Ισραήλ με τις αποφάσεις του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης. Να σταματήσει να το στηρίζει στέλνοντας φρεγάτες στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Ερυθρά Θάλασσα. Να στείλει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα και να πάρει τραυματισμένα παιδιά για θεραπεία στην Ελλάδα, όπως έκανε η Ιταλία και άλλες χώρες.

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό Εργατικών Σωματείων και Συλλογικοτήτων ΚΑΛΕΙ όλο το κίνημα Αλληλεγγύης να βρίσκεται σε επιφυλακή για την Ράφα και κάνει έκκληση για ΚΟΙΝΗ δράση. Θα αναληφθούν πρωτοβουλίες συνεννόησης με άλλες συλλογικότητες αλληλεγγύης για αυτό.

- ΑΜΕΣΗ ΕΙΣΟΔΟΣ της Ανθρωπιστικής Βοήθειας στη Γάζα!

- ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ οι βομβαρδισμοί, ο εκτοπισμός και οι δολοφονίες αμάχων στη Γάζα!

- ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ του Πυρός ΤΩΡΑ!

- ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ της χώρας μας στα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ και της ΕΕ για την υποστήριξη της γενοκτονίας των Παλαιστινίων που υλοποιεί το Ισραήλ!

- ΟΧΙ στην ΑΠΟΣΤΟΛΗ ελληνικής φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα

- ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ και ΚΥΡΩΣΕΙΣ στο Ισραήλ ΤΩΡΑ!»

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα