Ελλάδα

Κυριακή 10/03-Βύρωνας: Με κινητοποίηση απαντούν οι κάτοικοι μετά την απόπειρα έξωσης μιας άνεργης γυναίκας


Σε κινητοποίηση για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη στέγαση καλούν πολίτες του Βύρωνα την Κυριακή 10/3 στις 12:00 το μεσημέρι, στην πλατεία Αγίου Λαζάρου, με αφορμή την πρόσφατη απόπειρα κατάσχεσης του σπιτιού μιας άνεργης γυναίκας που αποτράπηκε με τη συγκέντρωση κόσμου στο δρόμο.

Η απόπειρα έξωσης και κατάσχεσης έγινε την  Τετάρτη (06/03) στη Βρυούλων 19 στον Βύρωνα. Η απεγνωσμένη ιδιοκτήτρια βγήκε στο μπαλκόνι του 3ου ορόφου και απειλούσε οτι θα πηδήξει στο κενό. Η αστυνομία έφερε γερανό για να απομακρύνει τα παρακαρισμένα αμάξια ώστε να τοποθετηθεί στρώμα διάσωσης απο την πυροσβεστική και να συνεχιστεί η διαδικασία της έξωσης.

Με την παρουσία αλληλέγγων ανθρώπων και της γειτονιάς η έξωση αποτράπηκε. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «Ανοιχτή Συνάντηση για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην στέγαση στις Ανατολικές Συνοικίες», αυτή είναι η δεύτερη περίπτωση, μαζι με την περίπτωση της Μικράς Ασίας 90, όπου επιχειρείται έξωση 1ης κατοικίας στη γειτονιά του Βύρωνα.

«Για κράτος, τράπεζες και funds φαντάζει λογικό να πετούν τον κόσμο απο τα σπίτια, για χρέη μερικών χιλιάδων ευρώ που όλες οι κυβερνήσεις δημιούργησαν, ενώ την ίδια στιγμή απαλλάσσονται απο χρέη εκατομμυρίων διάφοροι άεργοι "επιχειρηματίες". Για εμάς είναι ξεκάθαρο πως αυτές οι πρακτικές δεν θα περάσουν. Θα στεκόμαστε στο πλευρό των γειτόνων μας, θα οργανωνόμαστε και θα αγωνιζόμαστε συλλογικά για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην στέγαση. Ήρθε η ώρα να φωνάξουμε μέσα απο τους αγώνες, τον δρόμο και την οργανωμένη πάλη ενα μεγάλο "ΩΣ ΕΔΩ!" σε όλους αυτούς που θέλουν να μας κλέψουν το φαί, την στέγη και την αξιοπρέπεια.»

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα