Πολιτική

Κυρ. Βελόπουλος: Προτάσεις στήριξης των πυροπλήκτων της Εύβοιας


 Δέσμη προτάσεων με στόχο, «να κρατήσουμε όρθια την Εύβοια και τους κατοίκους της», καταθέτει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Όπως υποστηρίζει σε δήλωσή του, «από το "μένουμε σπίτι" λόγω κορονοϊού στο "εκκενώσατε σπίτια" λόγω πυρκαγιών, η κυβέρνηση αποδεικνύεται ανίκανη να διαχειριστεί τα προβλήματα της χώρας.

Την ώρα που η πρωτοφανής καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια συνεχίζεται, η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να υιοθετήσει, να νομοθετήσει και να εφαρμόσει το σύνολο των προτάσεων της Ελληνικής Λύσης, ήτοι:

   - 'Αμεση διαγραφή χρεών για τους πληγέντες. Όχι "αναστολή", αλλά οριστική διαγραφή.

   - 'Αμεση αναστολή ΦΠΑ σε όλες τις δωρεές και της ενίσχυσης προς τους πληγέντες. Όπως ακριβώς έγινε στο Μάτι, όπως ισχύει ακόμα και σήμερα για τις δωρεές προς "οργανώσεις" που ασχολούνται με τους παράνομους μετανάστες.

   - Παροχή επιπλέον κινήτρων σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα ώστε να υποβοηθηθεί η συμμετοχή τους στην προσπάθεια αντιμετώπισης των αναγκών των πληγέντων κατοίκων.

   - 'Αμεση αποδέσμευση κονδυλίων για την αποκατάσταση περιουσιών, αλλά και για αποζημίωση επί του συνόλου των απολεσθέντων εισοδημάτων των πολιτών λόγω της καταστροφής. Όπου θα συμπεριλαμβάνεται το σύνολο των επιχειρηματιών, των παραγωγών, των μελισσοκόμων, των ρητινοκαλλιεργητών, αγροτών, κτηνοτρόφων, αλιέων κλπ.

   - 'Αμεση αποκατάσταση των υποδομών και εγγύηση αδιάλειπτης παροχής ρεύματος και νερού σε ολόκληρη την περιοχή.

   - 'Αμεση νομοθετική ρύθμιση με την συμμετοχή του συνόλου των κοινοβουλευτικών κομμάτων προκειμένου να απαγορευθεί η εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα καμένα εδάφη, εσαεί.

   - Πλήρης αναδάσωση των δασικών εκτάσεων με διασφάλιση της φυσικής αναγέννησης και παρεμβάσεις όπου αυτή δεν είναι εφικτή».

   Και, κλείνοντας, «το σχέδιο αναδάσωσης καμένων εκτάσεων της Ελληνικής Λύσης με αποκλειστική χρήση δένδρων της ελληνικής γης, διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών και εγκατάσταση - εφαρμογή εξελιγμένου συστήματος δασοπροστασίας θα βρίσκεται στην διάθεση της κυβέρνησης, των αρμοδίων και όλων των ενδιαφερομένων», αναφέρει ο Κ. Βελόπουλος. 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις