Διεθνή

Κυπριακό: Κολομβιανή πολιτικός και διπλωμάτης η νέα απεσταλμένη του Γκουτέρες στην Κύπρο


Τον διορισμό της εικονιζόμενης Μαρία Άνχελα Χόλγκουιν Κουεγιάρ, πρώην υπουργού Εξωτερικών της Κολομβίας, ως απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, χαιρετίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως επισημαίνουν σε κοινή τους δήλωση οΎπατος Εκπρόσωπος Ζοζέπ Μπορέλ και η Επίτροπος Ελίζα Φερέιρα, ο διορισμός συμβάλλει στην παροχή κρίσιμης υποστήριξης στην αναζήτηση κοινού εδάφους με στόχο την επιστροφή σε επίσημες διαπραγματεύσεις για μια διαρκή διευθέτηση στην Κύπρο, μια διαδικασία που δεν έχει προχωρήσει από τις συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν στο Κραν Μοντανά το 2017.

Η ΕΕ παραμένει πλήρως προσηλωμένη σε μια συνολική διευθέτηση του Κυπριακού, στο πλαίσιο του ΟΗΕ, σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και σύμφωνα με τις αρχές στις οποίες βασίζεται η ΕΕ και το κεκτημένο, τονίζει η δήλωση.

Επίσης, ο Ζοζέπ Μπορέλ και η Ελίζα Φερέιρα υπογραμμίζουν ότι η ΕΕ είναι έτοιμη να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στην υποστήριξη όλων των σταδίων υπό τη διαδικασία διευκόλυνσης του ΟΗΕ, με όλα τα κατάλληλα μέσα που διαθέτει.

Τέλος, αναφέρουν ότι στο σημερινό γεωπολιτικό πλαίσιο, η ασφάλεια και η σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου κοινά συμφέροντα και ευκαιρίες μπορούν να προωθήσουν τη συνεργασία και τις κοινές προσεγγίσεις, είναι πιο σημαντικές από ποτέ.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα