Άμυνα & Διπλωματία

Κύκλοι ΥΠΕΞ σε Τσαβούσογλου: Στην Ελλάδα υπάρχει μόνο μουσουλμανική μειονότητα


Απάντηση στις δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου για "τουρκική μειονότητα στη Δυτική Θράκη", δίνουν κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών, υπογραμμίζοντας πως στην Ελλάδα υπάρχει μόνο μια μειονότητα, η μουσουλμανική και υπενθυμίζουν στην Άγκυρα τη Συνθήκη της Λωζάννης.

Συγκεκριμένα, η Αθήνα τονίζει: «Στην Ελλάδα -που είναι όχι μόνο ιστορικό λίκνο της δημοκρατίας αλλά και μια σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατική χώρα- διαβιοί με όρους απόλυτης ισονομίας και ισοπολιτείας μια μόνο μειονότητα: η μουσουλμανική» και προσθέτει πως «αρκεί μια απλή ανάγνωση της Λωζάννης για να το αντιληφθεί κανείς».

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έγραψε στο Twitter για σχετικές δηλώσεις του Έλληνα προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου: «Ο Πρόεδρος μιας χώρας που λέγεται ότι είναι το λίκνο της δημοκρατίας αποκάλεσε ξανά τη μουσουλμανική τουρκική μειονότητα ως ελληνική μουσουλμανική μειονότητα. Παρά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ό,τι κι αν λέτε η τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης είναι τουρκική εδώ και αιώνες και τουρκική θα παραμείνει».

Διαβάστε επίσης