ΕΥΖην

"Kurt was Here", συλλογή από την κόρη του Kurt Cobain


Μετά τον ξαφνικό χαμό του Kurt Cobain το 1994, ο frontman των Nirvana έχει τιμηθεί με διάφορους τρόπους, από βιβλία μέχρι άλμπουμ μουσικής. Τώρα, η κόρη του επιμελείται μια επίσημη συλλογή, εμπνευσμένη από τα έργα τέχνης του τραγουδιστή και διάφορα που είχε σκιτσάρει και σημειώσει στο προσωπικό του ημερολόγιο.

Με επιμέλεια της Frances Bean Cobain, η κολεξιόν «Kurt Was Here» περιλαμβάνει T-shirt, φούτερ και χούντι, διακοσμημένα με σκίτσα, πίνακες και ιδιόχειρες σημειώσεις του Kurt και είναι συνεργασία του The End of Music LLC (του επιχειρηματικού βραχίονα του κληροδοτήματος Kurt Cobain) και του Live Nation Merchandise.

Αν και στο παρελθόν πολλές κολεξιόν με «αναφορές» στον Kurt Cobain είδαν το φως, αυτή είναι η πρώτη κολεξιόν ενδυμάτων που αντλεί από το προσωπικό αρχείο έργων του.

Αποτελείται από περισσότερα από 50 κομμάτια, σε unisex μεγέθη και styling. Σύμφωνα με το Live Nation, τα σχέδια αντλήθηκαν από την πρωτότυπη καλλιτεχνική δουλειά του Kurt Cobain, χωρίς κανενός τύπου επεμβάσεις σε αυτά, ούτε καν όσον αφορά το μέγεθός τους για να φιλοξενηθούν πάνω στα ενδύματα.
   
Εκπρόσωπος του Live Nation υπογράμμισε τη διαφορετικότητα αυτής της κολεξιόν σε σχέση με άλλες, λόγω της ευθείας εμπλοκής του κληροδοτήματος Kurt Cobain στο εγχείρημα:

«Πιστεύουμε ότι, στο σημερινό κοινωνικο-πολιτικό κλίμα, η σημασία της τέχνης είναι ισχυρή,» έγραψε σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που απέστειλε στο Rolling Stone «και είναι η κατάλληλη στιγμή να μοιραστούμε αυτή τη συλλογή έργων του Kurt Cobain με καλλιτέχνες, συλλέκτες και θαυμαστές, επιτρέποντάς τους να βιώσουν με νέο τρόπο την κληρονομιά του Kurt και, συλλογικά, να εορτάσουν τη διαρκή επίδρασή του στον κόσμο».

Η κολεξιόν «Kurt Was Here» έρχεται λίγους μήνες μετά την 25η επέτειο του θανάτου του (βρέθηκε νεκρός, τον Απρίλιο του 1994, στο σπίτι του στο Σιάτλ των ΗΠΑ). Μέρος των εσόδων θα δοθεί δωρεά στο Jed Foundation, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση αφοσιωμένη στην πρόληψη αυτοκτονιών εφήβων και νεαρών.

Διαβάστε επίσης