Οικονομία

ΚΤΥΠ: Αποκαταστάσεις σχολικών μονάδων σε Λέσβο και Πεντέλη


Στο τελικό στάδιο της αποκατάστασης των δυο διατηρητέων σχολείων της Λέσβου, που υπέστησαν ζημιές κατά τους σεισμούς του περασμένου καλοκαιριού, προχωρά η ΚΤΥΠ ΑΕ.

Την Τρίτη 11 Ιουνίου 2019, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΤΥΠ ΑΕ, Γιάννης Χαρωνίτης υπέγραψε την σύμβαση για την ανάθεση εκπόνησης της στατικής και γεωτεχνικής μελέτης για το διατηρητέο κτίριο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πλωμαρίου.

Η συμβατική δαπάνη της μελέτης ανέρχεται σε 27.735,70 ευρώ και θα την εκπονήσει το μελετητικό γραφείο Χ. Μαραβέας και Συνεργάτες ΙΚΕ, με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης δυο μηνών.

Πρόκειται για την τρίτη και τελική μελέτη που απαιτείται για την υλοποίηση του έργου αποκατάστασης. Ήδη εκπονούνται η Η/Μ μελέτη καθώς και η Αρχιτεκτονική μελέτη.

Εντός Ιουλίου θα υπογραφεί και η σύμβαση για την ανάθεση εκπόνησης της στατικής μελέτης για το διατηρητέο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πολυχνίτου, για το οποίο ήδη εκπονούνται οι υπόλοιπες μελέτες.

Επιπλέον, ολοκληρώνεται εντός των επόμενων ημερών η στατική μελέτη για το Δημοτικό Σχολείο Πλαγιάς.

Εξάλλου, στο τελικό στάδιο βρίσκονται δυο διαγωνισμοί έργων αποκατάστασης σε πέντε ακόμα σχολεία του νησιού και συγκεκριμένα στα ΕΠΑΛ Πλωμαρίου, Νηπιαγωγείο Τρυγώνας και Νηπιαγωγείο Πολυχνίτου, καθώς και στο Δημοτικό Σχολείο και στο Νηπιαγωγείο Μεγαλοχωρίου.

Συνάντηση για την σχολική υποδομή του Δήμου Πεντέλης

Παράλληλα, την νέα Δήμαρχο Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά δέχτηκε την Τρίτη 11 Ιουνίου 2019, στην έδρα της ΚΤΥΠ ΑΕ, ο Διευθύνων Σύμβουλος, Γιάννης Χαρωνίτης.

Κατά την συνάντηση, ο Διευθύνων Σύμβουλος εξέφρασε τη βούληση της ΚΤΥΠ ΑΕ για συνεργασία, ώστε να επιλυθούν προβλήματα σχολικής στέγης και να ενισχυθούν οι δημόσιες εκπαιδευτικές υποδομές του Δήμου Πεντέλης.

Από την πλευρά της, η κα Κεχαγιά ζήτησε να αναλάβει η ΚΤΥΠ ΑΕ την μελέτη και το έργο αποκατάστασης του ιστορικού 1ου Δημοτικού Σχολείου Πεντέλης, λαμβάνοντας την θετική ανταπόκριση του Διευθύνοντος Συμβούλου.