Επιχειρήσεις

«Ξεκολλάει» η μεταβίβαση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στον Προκοπίου


«Ξεκολλάει» η μεταβίβαση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στην εταιρεία «Milina Enterprises Company Limited» του Γιώργου Προκοπίου, καθώς η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε την προσφυγή του Δήμου Χαϊδαρίου.

Συγκεκριμένα η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας δημοσίευσε σήμερα τις υπ΄ αριθμ. 2375 και 2376/2022 αποφάσεις της, με τις οποίες έκρινε ότι είναι αναρμόδιο το ΣτΕ να επιλύσει τη διένεξη που έχει ανακύψει μεταξύ του Δήμου Χαϊδαρίου και της «ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Α.Ε.» (ΕΤΑΔ Α.Ε.) για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και αρμόδια είναι τα πολιτικά δικαστήρια.

Με την αίτησή του ο Δήμος Χαιδαρίου ζητούσε να ανασταλεί η εκτέλεση:
α) της από 4.6.2021 προκηρύξεως της εταιρείας ΕΤΑΔ Α.Ε. για τη διενέργεια ανοικτού πλειοδοτικού διαγωνισμού με αντικείμενο την πώληση τμήματος ακινήτου της μείζονος εκτάσεως (ακίνητο 350.745 τ.μ.) των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και

β) της Α.Π. 9015/7.7.2021 αποφάσεως του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΤΑΔ, με την οποία ανακηρύχθηκε οριστικός πλειοδότης η εταιρεία "Milina Enterprises Company Limited" με οικονομικό αντάλλαγμα 37.316.041,88 ευρώ.

Να θυμίσουμε ότι η εταιρεία συμφερόντων Προκοπίου, στον διαγωνισμό που διεξήχθη για τα Ναυπηγεία τον Ιούλιο του 2021, πρόσφερε περισσότερα από 37 εκατ. ευρώ για το ακίνητο και τη δεξαμενή που πωλούσε η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ), ενώ στο διαγωνισμό του ειδικού διαχειριστή για το στρατιωτικό κομμάτι του ναυπηγείου πρόσφερε περισσότερα από 25 εκατ. ευρώ. 
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα