Τουρισμός

Αναβιώνει το ξενοδοχείο Ambassadeur


Θα αναβιώσει το παλιό ιστορικό ξενοδοχείο Ambassadeur επί της οδού Σωκράτους στην Ομόνοια, στο κτίριο του οποίου είχε στεγασθεί κάποτε το Εφετείο Αθηνών.

Το ακίνητο ανήκει σε ασφαλιστικά Ταμεία και το υπουργείο Εργασίας προκήρυξε πλειοδοτικό διαγωνισμό για την πολυετή εκμίσθωση του, προκειμένου να ανακαινισθεί και να μετατραπεί σε πολυτελές ξονοδοχείο 5 αστέρων.

Το υπουργείο υλοποιεί πρόγραμμα αξιοποίησης ακινήτων του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας, που ανήκουν σε εποπτευόμενους  φορείς.  Η αξιοποίηση γίνεται με όρους κοινωνικής ανταπόδοσης, συμβάλει στην αναβάθμιση της περιοχής γύρω από την Ομόνοια και θα αποφέρει οικονομικά οφέλη στους ασφαλιστικούς οργανισμούς.

Ηδη "τρέχουν" άλλοι διαγωνισμοί για την εκμίσθωση δύο ξενοδοχείων που ανήκουν στον ΕΦΚΑ: Του Esperia Palace επί της Σταδίου και του ακινήτου στην οδό Ζαλοκώστα 7-9, όπου θα λειτουργήσει μονάδα 5 αστέρων.

Θα ακολουθήσει εντός του Οκτωβρίου άλλος ένας κύκλος διαγωνιστικών διαδικασιών για περίπου 15 ακίνητα, στο πλαίσιο της Β' φάσης του προγράμματος, το οποίο μέσα σε ένα χρόνο δράσης έχει ενεργοποιήσει 70 κενά ακίνητα στο κέντρο της Αθήνας. Οι δράσεις εντάσσονται στους στρατηγικούς στόχους του Υπουργείου Εργασίας, καθώς αποδίδουν άμεσα σημαντικά οικονομικά οφέλη για τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης και συμβάλλουν στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την αναζωογόνηση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες στο Τμήμα Διαχείρισης Κινητής και Ακίνητης Περιουσίας της Διεύθυνσης Περιουσίας και Προμηθειών του ΕΤΕΑΕΠ, Φιλελλήνων 13-15, Αθήνα (210-3275086, 210-3275090).

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις