Επιχειρήσεις

Ξεκινά ο διαγωνισμός για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά


Εκκινεί σήμερα ο διεθνής διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, του μεγαλύτερου ναυπηγείου της χώρας αλλά και ολόκληρης της περιοχής της ανατολικής Μεσογείου. Οι υποψήφιοι καλούνται να υποβάλουν δεσμευτική προσφορά μέχρι τις 27 Νοεμβρίου.

 Προς πώληση βγαίνουν τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας (ναυπηγικές εγκαταστάσεις, οικόπεδα, κτίρια κλπ), απαλλαγμένα χρεών και υποχρεώσεων.

Ενδιαφέρον για την εξαγορά τους έχει εκδηλωθεί από την ελληνοαμερικανικών συμφερόντων Onex (που ελέγχει ήδη το Νεώριον Σύρου και βρίσκεται σε διαδικασία απόκτησης των Ναυπηγείων Ελευσίνας).

Στους υποψήφιους διεκδικητές περιλαμβάνονται επίσης ο όμιλος North Star του εφοπλιστή Θεόδωρου Πριόβολου, καθώς επίσης γαλλικές, γερμανικές και ολλανδικές επιχειρήσεις του ναυπηγοεπισκευαστικού κλάδου.

Επισημαίνεται ότι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά έχουν ναυπηγηθεί τα περισσότερα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού μας (φρεγάτες, υποβρύχια, πυραυλάκατοι, κανονιοφόροι κ.λπ.), ενώ τα τελευταία χρόνια στις εγκαταστάσεις τους γίνονται οι εργασίες συντήρησης.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα