Αγορές

Ξέφρενο ανοδικό ράλι στο φυσικό αέριο – Ξεπέρασε τα 149 ευρώ!


Συνεχίζεται το ξέφρενο ράλι ανόδου των ευρωπαϊκών τιμών του φυσικού αερίου, εν μέσω έντονων ανησυχιών για την ενεργειακή επάρκεια της Ευρώπης τον χειμώνα, εφόσον η Ρωσία συνεχίσει τις περικοπές στις προμήθειες ή τις διακόψει πλήρως. 

Οι περισσότερες αναλύσεις, εκθέσεις και απόψεις ειδικών, τις οποίες προφανώς ασπάζονται οι επενδυτές, συγκλίνουν στο ότι η Ευρώπη θα αντιμετωπίσει σοβαρά πρόβλημα ενεργειακής επάρκειας τον χειμώνα.  Ενδεχομένως και να βρεθεί αντιμέτωπη με ένα μπλακ άουτ, αδυνατώντας να καλύψει τις απώλειες από το ρωσικό φυσικό αέριο.

Η ανησυχία είναι έκδηλη και αποτυπώνεται και σήμερα στην αγορά ενέργειας με τα ολλανδικά συμβόλαια παράδοσης Αυγούστου (TTF), που αποτελούν σημείο αναφοράς των ευρωπαϊκών τιμών φυσικού αερίου, να ξεπερνούν τα 149 ευρώ ανά μεγαβατώρα! 

Αυτή την ώρα κινούνται λίγο πάνω από τα 148 ευρώ, ενώ η μεγάλη ανοδική τάση ξεκίνησε από χθες, όταν η τιμή του ολλανδικού συμβολαίου προσέγγισε τα 140 ευρώ, καταγράφοντας αύξηση άνω του 7% σε σύγκριση με το προχθεσινό κλείσιμο.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα