Αγορές

Κρυπτονομίσματα: "Χωρίς κέφια" η αγορά την ημέρα του Bitcoin halving


Ανάλυση από τον Samer Hasn, αναλυτή αγοράς και μέλος της ερευνητικής ομάδας στο XS.com

Η αγορά κρυπτονομισμάτων επιστρέφει στην πτώση σήμερα μετά τη χθεσινή ανάκαμψη, ενώ το Bitcoin άγγιξε προσωρινά το χαμηλότερο επίπεδό του σε ενάμιση μήνα, όταν έφτασε τα 59.573 δολάρια νωρίτερα σήμερα.

Αυτή είναι η αδύναμη επίδοση της αγοράς κρυπτονομισμάτων σήμερα, καθώς πλησιάζει το γεγονός του Bitcoin halving αργότερα σήμερα.

Ιστορικά, το halving ήταν ανοδικός παράγοντας για το bitcoin μακροπρόθεσμα, αλλά αυτό δεν ίσχυε απαραίτητα και βραχυπρόθεσμα. Αν και οι σκληρές απώλειες που υπέστησαν οι αγοραστές μπορεί να είναι αρκετές για να τους κρατήσουν προσωρινά μακριά από τη σκηνή, μετά τη ρευστοποίηση περισσότερων από 2,3 δισ. δολαρίων long θέσεων σε crypto futures από την Παρασκευή μέχρι χθες, σύμφωνα με την CoinGlass.

Το Bitcoin έχει ήδη απολαύσει άνοδο περίπου το 200% από τον περασμένο Σεπτέμβριο μέχρι τα μέσα Μαρτίου, όταν ξεπέρασε τα 73.000 δολάρια για πρώτη φορά. Ως εκ τούτου, οι ταύροι θα χρειαστούν περισσότερα κίνητρα για να εισέλθουν ξανά και δεν αποτελεί έκπληξη να δούμε πιο αρνητική ατμόσφαιρα στην αγορά τις επόμενες ημέρες.

Αν επιστρέψουμε στις αρχές αυτού του Απριλίου, έχουμε γίνει μάρτυρες του halving για το Bitcoin Cash (BCH), το bitcoin "hardfork", το οποίο απολάμβανε το 20% από τις 3 Απριλίου και έφτασε στο επίπεδο των 720 δολαρίων πριν υποχωρήσει και χάσει 38% αυτής της κορυφής στο επίπεδο των 480 δολαρίων.

Τις επόμενες ημέρες, το πιο σημαντικό πράγμα που θα αναζητήσουν οι αγορές, ως συνήθως, είναι περισσότερες ροές προς τα spot bitcoin ETF, τα οποία κατέγραψαν καθαρές εκροές τις προηγούμενες πέντε συνεδριάσεις, ενώ τα καθαρά περιουσιακά στοιχεία των ETF βρίσκονται κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα σε ένα μήνα.

Η διάθεση ανάληψης ρίσκου στην αγορά κρυπτογράφησης επηρεάζεται επίσης από τις εξελίξεις της μακροοικονομίας και τις διαρκώς κλιμακούμενες γεωπολιτικές εντάσεις. Καθώς το αρνητικό κλίμα αυξάνεται γύρω από την πορεία των επιτοκίων στις Ηνωμένες Πολιτείες, με ελπίδα τη δυνατότητα σταδιακής μείωσης των επιτοκίων κατά το δεύτερο εξάμηνο, με την επιτάχυνση του πληθωρισμού. Επιπλέον επίδραση έχει η ατμόσφαιρα του περιφερειακού πολέμου στη Μέση Ανατολή.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις